USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Як триває «референдум» в Донецькій області

11 Травня 2014 11:03
В Донецьку прихильники сепаратистів не знають, куди йти голосувати, оскільки бойовики не пояснили, де буде проходити голосування.

В цей час більшість донеччан не планує взагалі йти на так званий "референдум".

Як повідомляють "Новости Донбасса", невелика група охочих голосувати прийшла на площу Леніна.

Люди кажуть, що їм не пояснили, де саме буде проходити той "референдум". "Я з Калінінського району, нам прислали на весь район запрошення, не іменне – приходьте в школу №16, вчора. А потім написали – приходьте в ОШ №12. Вирішив прийти на площу, тому що не зрозуміло, де голосувати. Тут мені сказали, що я можу проголосувати на будь-якій зручній для мене дільниці", - сказав один з мешканців Донецька.

В цей же час, більшість мешканців міста не йде на незаконне голосування сепаратистів. Центральні вулиці і райони порожні. Більшість шкіл Калінінського, Будьонновського, Ворошиловського районів закриті. Біля будівлі ЦВК в Донецьку чергують бойовики з автоматами в руках.
Нагадаємо, на так званий "референдум" сепаратисти винесли питання: "Чи підтримуєте ви акт про самовизначення Донецької республіки?".

Як повідомлялося раніше, в Донецькій області розпочалися одразу 4 "референдуми".

Всі вони мають неофіційний статус і формально є опитуваннями громадян, однак, організатори всіх чотирьох опитувань стверджують, що проводять саме "референдуми".

Перший ініціювала незареєстрована громадська організація "Донецька республіка" під час якого у громадян України питають, чи хочуть вони незалежності так званої "Донецької народної республіки". Напередодні цього опитування директори загальноосвітніх установ Донецької області повідомляли журналістам "Новости Донбасса", що екстремісти їх змушують під загрозою смерті організувати виборчі дільниці у приміщеннях шкіл, там же де відкриті виборчі комісії виборів президента, заплановані на 25 травня.

Другий "референдум" проводить ініціативна група громадян і він називається "За мир, порядок і єдність". Згідно з задумом, жителі територіальних громад Донецької та Луганської областей висловлять свою думку щодо можливої зміни адміністративно-територіального устрою держави з подальшим включенням даних громад до складу Дніпропетровської області. На сьогоднішній день ЦВК даного " референдуму" отримав копії звернень більше 70 територіальних громад Луганщини та Донеччини до Верховної Ради України про внесення змін до відповідних нормативних актів і зміні їхньої адміністративно-територіальної підпорядкованості.
Третє опитування присвячене збереженню цілісності України.

Четверте - про те, чи не бажають жителі Донецька приєднатися до Великобританії, так як засновником міста Донецьк є британський підприємець Джон Юз . Місто спочатку називався Юзівка.

Ці два "референдума" громадян проходять у спеціальних наметах, встановлених в різних місцях Донецької області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus