USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Якість освіти повинна відповідати європейській, – волинський нардеп

15 Червня 2018 20:21
Закон про професійну та вищу освіту має дозволити самостійно заробляти гроші на своє утримання, оновлення матеріально-технічної бази, запровадити багатоканальне фінансування закладів фахової передвищої освіти.

Про це за підсумками зустрічі з представниками Європейського фонду освіти Маргаретою Ніколовською та Кірсі Ліндроус заявила народний депутат від УКРОПу Ірина Констанкевич, повідомляється на сайті УКРОПу.

За її словами, західні партнери схвалили попередню концепцію, на основі якої зараз триває підготовка проекту закону про професійну та професійно-технічну освіту.

«Ми підготували якісну концепцію реформування професійної і професійно-технічної освіти. Головний принцип – дати молодій людині можливість здобути фах і бути затребуваною на сучасному ринку праці», – зауважила Ірина Констанкевич.

Нардеп зазначила, що успіх реформи залежатиме, зокрема, від готовності держави профінансувати оновлення матеріально-технічної бази та перепідготовку викладачів закладів профтехосвіти. Водночас учням таких освітніх установ слід дозволити поєднувати освітній процес із навчанням на виробництві.

«Наші учні мають бути мобільними не лише в межах України – якість освіти не повинна поступатися рівню підготовки європейських фахівців», – наголосила укропівка.

Найближчим часом також має завершитися підготовка законопроекту про фахову передвищу освіту. Наразі над остаточною редакцією документа працює спеціальна робоча група при Міністерстві освіти і науки: «Ми спираємося на провідний європейський досвід. Водночас у законопроекті мають бути враховані й національні традиції, які складалися десятиріччями».

Своєю чергою, представники Європейського фонду освіти позитивно оцінили рамковий Закон «Про освіту», який Верховна Рада ухвалила восени минулого року.

«Насправді ми в захваті від рамкового закону «Про освіту», який ухвалили в Україні. Цей документ є сучасним і прогресивним, він закладає фундамент для майбутнього країни. Наші експерти готові ділитися своїм досвідом при підготовці інших законопроектів щодо освіти», – зазначила Маргарета Ніколовська.

За її твердженням, зокрема, міжнародні фахівці готові співпрацювати з українськими законодавцями при розробці проекту закону про освіту для дорослих.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Степан (Крымчанин) Показати IP 15 Червня 2018 23:14
Капітан Очевідність
Я Показати IP 16 Червня 2018 06:44
Що було добре - нищать, тішаться що західні куратори їх схвалюють..Позорище

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus