USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Затриманого на хабарі посадовця ДАБІ не взяли під варту

23 Листопада 2016 17:14
Апеляційний суд Волинської області залишив під цілодобовим домашнім арештом заступника начальника Держархбудінспекції у Волинській області Сергія Шемейка, якого на початку листопада затримали на хабарі розміром у 30 тисяч доларів.

Про це пише «Четверта влада» з посиланням на відео ТРК «Аверс».

Як напоредодні повідомляла речниця волинської прокуратури Наталка Мурахевич, прокуратура наполягала на взятті чиновника під варту.

Нагадаємо, на початку листопада волинські правоохоронці задокументували факти вимагання та отримання від громадян за здійснення реєстрації та безперешкодне отримання декларацій про початок будівельних робіт кількох тисяч доларів. Мова йде про вісім об`єктів в кількох районах, які за таку «подяку» мали б будуватися з істотними порушеннями.

Як доводить слідство, чималі хабарі нібито через посередників отримував заступник начальника ДАБІ у Волинській області Сергій Шемейко, який на той час був виконувачем обов`язків начальника.

Під час обшуку в його квартирі було знайдено та вилучено 30 тисяч доларів та снаряд.

А із його банківської комірки вилучили близько 100 тисяч доларів США та 10 тисяч євро.

За цим фактом відкрили кримінальне провадження, а самому Шемейку призначили запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту з електронним браслетом строком на два місяці.

Однак, ані прокурор, ані сам затриманий не погодилися з рішенням слідчого судді та подали апеляції.

– Вважаємо, що існували і при вирішенні судом першої інстанції, і існують на даний час ризики, зокрема: переховуватись від органів досудового розслідування та суду, також існує ризик знищення, приховування або спотворення будь-якої із речей, які мають доказове значення для встановлення обставин, може незаконно впливати на свідків з метою зміни останніми показань на його користь, а також впливати на інших співучасників і перешкодити кримінальному провадженню іншим чином, – обґрунтовує апеляційну скаргу прокурор Василь Петрук.

Відтак прокурор просить підозрюваного взяти під варту. Натомість, сам Сергій Шемейко теж оскаржує рішення слідчого судді – просить скасувати рішення про цілодобовий домашній арешт та дозволити йому виходити з дому з 8-ї ранку до 18-ї вечора.

– Після цих потрясінь зі здоров`ям в мене виникли проблеми. Це знає і попередній суддя, що і в ізоляторі я мусив викликати швидку допомогу, і після того як був вдома. На сьогодні в мене відкритий лікарняний, в мене аритмія, я казав, що інвалід третьої групи. Це все не проходить безслідно. Мені для лікування, навіть щоб представити в суд довідку, я не можу ні вийти з дому, нікуди, нічого зробити, – каже підозрюваний Сергій Шемейко.

Окрім того чоловік зазначив, що доглядає за старенькою матір`ю.

Відтак, розглянувши обидві апеляції, колегія суддів дійшла до висновку, що в задоволенні скарги підозрюваного слід відмовити, а апеляцію прокурора задовольнити частково.

– Застосувати до Шемейка Сергія Сергійовича запобіжний захід у вигляді домашнього арешту із забороною цілодобово залишати місце свого проживання, – зачитав рішення колегії суддя Віталій Денісов. – Покласти на Шемейка такі обов`язки: прибувати до слідчого, прокурора, суду за першою їх вимогою, не відлучатися з міста Луцька без дозволу слідчого, прокурора чи суду. Утриматися від спілкування зі свідками, потерпілими, підозрюваними в даному кримінальному провадженні та працівниками ДАБІ у Волинській області.

До слова, за фактом вилучення із банку заощаджень підозрюваного у розмірі 100 тисяч доларів та 10 тисяч євро стражі порядку також готуються відкрити кримінальне провадження.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Я Показати IP 23 Листопада 2016 17:45
Якщо інвалід 3 групи. то сиди вдома. У нас половина працюючих - інваліди 3 групи. Покупляли більшість інвалідність, щоб боронь Боже не забрали в армію і не втратити за цей час чималі гроші...
Лучанин Показати IP 23 Листопада 2016 18:02
Будівельна мафія відмаже
ОООО Показати IP 23 Листопада 2016 18:29
Коли брав хабаря аретмії не було??????
Швондер Показати IP 23 Листопада 2016 19:10
- Подсудимый, ваше последнее слово! - Двадцать тысяч! - Суд удаляется на совещание.
адвокат Показати IP 23 Листопада 2016 19:14
і суддю на нари за те що відпустив, а то хабарник втече в суддя скаже : я не винний, яж його не охороняв, я його тільки відпустив. Скажіть скільки адвокат хабарника заніс судді щоб його на підписку. Скльки це може продовжуватись. За крадіжку собаки у співмешканки (недавно була стаття) 5 років реального строку. За хабар в 140 тисю долларів = домашній арешт. Може тих суддів треба по одному а то ї пачками відстрілювати.
Силован Показати IP 23 Листопада 2016 19:51
За О.П. Жига теж тюряга плаче і за інспектором Ковельського ДАБІ- Соколовою. Там Хабарне місце. Сам хабар мусів давати, щоб сусіда налякали.
іван Показати IP 23 Листопада 2016 20:21
той пркурор петрук любить гроші більше ніж себе,то думайте....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus