USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Жителі двох сіл підтримали приєднання до Луцька

19 Липня 2019 20:13
Жителі сіл Прилуцьке та Сапогове Ківерцівського району під час громадських слухань підтримали приєднання до Луцька.

Слухання відбулись серед жителів сіл сьогодні, 19 липня

В Прилуцькому проти приєднання активно виступав його житель, голова Прилуцької сільради Валентин Арчибасов, який раніше блокував рішення депутатів про об’єднання. Проте люди його не дослухались – більшість підтримала приєднання.

ЧИТАТИ ЩЕ: ПРИЄДНАННЯ ПРИЛУЦЬКОГО ДО ОБЛАСНОГО ЦЕНТРУ: ПЕРСПЕКТИВИ, МОЖЛИВОСТІ, ФІНАНСУВАННЯ

У випадку добровільного приєднання громада може отримати державну субвенцію на інфраструктурний розвиток. Якщо ж добровільного приєднання не відбудеться, його здійснять «примусово» в рамках реформи, а в цьому випадку грошей від держави громада не отримає.

«Бабці переживають, що нібито в них заберуть землю. Але це нісенітниці – інформацію спростовано і роз’яснено всі деталі», – зазначає директор департаменту економічної політики Луцької міськради Борис Смаль.

Наступними на черзі є громадські слухання в селах Жабка і Дачне.

Нагадаємо, 15 липня депутати Прилуцької сільської ради проголосували за приєднання до Луцька.Приєднання до Луцька могло відбутись ще декілька років тому. 29 вересня 2017 депутати сільської ради проголосували за відповідне рішення, проте на нього наклав вето голова сільради Валентин Арчибасов, що спричинило розкол в раді.

У зв’язку з неправомірними діями голови сільської ради Прилуцького в січні 2018 року депутати подали заяви в прокуратуру, поліцію та облраду. Йшлося, наприклад, про те, що голова Прилуцького не виконував рішень сесій і проводив пленарні засідання без достатньої кількості депутатів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Вася Показати IP 19 Липня 2019 20:40
о знач в Луцьку скоро побільшає селюків.
ще не зовсім свідоми до Вася Показати IP 19 Липня 2019 21:30
Тоже мені знайшовся, парижанин.
Всезнайко до ще не зовсім свідоми Показати IP 20 Липня 2019 00:17
В п'ятому коліні...
лучанка до Вася Показати IP 19 Липня 2019 21:47
У Луцьку є різні : і селюки, і дураки. Тільки для чого самому Луцьку такі "нахлєбнікі", чи може для міста це економічно вигідно? А думку лучан хтось хоче знати, чи вистачить рішення селян?
андрій до лучанка Показати IP 20 Липня 2019 01:33
В міській раді селюки і працють, подивися приписку в деклараціях, хто чим володіє і хто звідки, справжніх лучан там мало.
голова до лучанки Показати IP 19 Липня 2019 23:33
Згідний з Вами повністю. Це ініціатива громади міста чи міських депутатів, які просто хочуть роздерибанити сільську земельку? А яка вигода простим людям?
Джек до голова до лучанки Показати IP 20 Липня 2019 09:37
Вигода в тому шо вони свої землі продадуть в три дорога,бо це ж місто тепер)
Голова до Джека Показати IP 20 Липня 2019 14:37
Навіть в п'ять, особливо коли закриють полігон в Брищі

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus