USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

«Щоб добігти до «золота», довелося вибиратися із «коробочки», – спортсменка з Волині

14 Липня 2016 09:05
Захопливий спурт Наталі Прищепи на фініші 800-метрівки, що приніс їй несподівану перемогу, став одним із найцікавіших моментів нещодавньої європейської першості в Амстердамі. Про це йдеться у матеріалі щотижневика Волинські Новини від 14 липня (№24).

...Цю тендітну 21-річну спортсменку встиг­ли полюбити й шанувальники легкої атлетики Луцька. Рівнянка Наталя Прищепа вперше змусила заговорити про себе цьогоріч саме на змаганнях на «Авангарді» 4 червня. Наталка дуже невимушено виграла 800-метрівку з кращим для українок результатом у сезоні, який дозволив їй кваліфікуватися на Олімпіаду. Потім був тріумф на цих же доріжках – Прищепа заввиграшки перемогла на 800 та 1500 метрах, причому випередивши на першій дистанції Наталю Лупу – визнаного лідера української збірної.

І вже на чемпіонаті Європи в Амстердамі, який став своєрідним передолімпійським «показом», Прищепа продемонструвала всьому континенту, на що здатна. Аби перемогти, Наталі довелося заледве не ліктями пробивати собі дорогу до фінішу.

– Звідки в тебе сили взялися наприкінці дистанції?

– Коли подолала останній віраж, виходячи на фінішну пряму, перед собою побачила стіну з чотирьох суперниць, які в такий спосіб намагалися заблокувати мій рух. Загалом, варто уникати таких ситуацій ще під час дистанції, але що поробиш – так уже сталося на фініші. Відчувала сили йти на випередження і таки змусила дівчат-конкуренток зробити коридор. Тоді вже пришвидшилася, а фініш ви, напевне, бачили (усміхається, – ВН).

– Ти була такою швидкою, що француженка Ренелль Мамонте відстала дуже помітно, як для 800 метрів...

– Можливо, для суперниць моє прискорення виявилося несподіваним. Навіть не знаю, звідки взялися сили. Адреналін заграв! Дякую всім, хто мене підтримував. Цю перемогу присвячую Україні. Я дуже задоволена, що змогла гідно захистити честь своєї країни. Перше місце довелося буквально видряпувати.

– Чи плануєш поєднати на Олімпійських іграх дві дистанції – 800 та 1500 метрів?

– Імовірно. В Амстердамі ми з тренером вирішили не розпорошувати сили й сконцентруватися лише на одній дисципліні. До чемпіонату Європи підійшли у прекрасній формі, але пік готовності плануємо саме на Олімпіаду. Жодного комерційного старту ми з тренером Андрієм Попеляєвим не робили, аби всі зусилля спрямувати на Амстердам та Ріо. А перемога на чемпіонаті Європи додасть упевненості перед Олімпіадою. Дуже дякую всім, хто привітав мене із перемогою в ці дні!



Юрій КОНКЕВИЧ

Рівне
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
User Показати IP 14 Липня 2016 09:22
Молодець)
Сергій Показати IP 14 Липня 2016 09:56
І красива, і розумна, і сильна духом. Вітаю з премогою. Так тримати і знову премагати Наталко.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus