USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Спортивні організації Луцька просять гроші з бюджету

26 Липня 2017 15:39
Сотні тисяч гривень просять різні спортивні організації міста з казни Луцька на свою діяльність. Звернення почали масово надходити, коли кошти виділили волейболістам та баскетболістам.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів 25 липня.

Зі слів голови комісії Бориса Смаля, загалом різні організації просять понад мільйон гривень.

«Відбулося те, що ми й прогнозували. Спочатку дали підтримку баскетболістам, потім волейболістам кілька сотень тисяч, а тепер надійшли звернення від федерації важкої атлетики, які просять 100 тисяч гривень, від велосипедного клубу – хочуть понад 200 тисяч гривень, міська організація каное потребує підтримки на суму понад 300 тисяч гривень, федерація боксу надіслала звернення з проханням виділити біля 400 тисяч гривень. Я пропоную розпорядитися грошима в рівних долях, бо ж ми не знайдемо пояснення, чому одним даємо, а іншим – ні», - розповів Борис Смаль.

Член комісії Сергій Була зауважив, що варто враховувати й ефективність цих спортивних організацій, адже одні займають лідируючі місця на українських змаганнях та гідно представляють честь України на міжнародній арені, а інші показують низькі результати.

«Тут варто добре розібратися, адже федерація важкої атлетики має найбільше фінансування і просить ще 100 тисяч, а от федерацією каное опікується «Модерн Експо». Ці всі питання треба дослідити, щоб визначити кому й скільки давати. Бо одним ми зараз даємо 40 тисяч, іншим кілька сотень, більше того одні просять 300 тисяч на двох людей, а інші таку ж суму грошей на школу, де понад 200 дітей», - наголосив Була.

У підсумку члени комісії вирішили направити ці питання у департамент сім'ї, молоді та спорту Луцької міської ради, аби вони детально вивчили звернення та фінансову можливість міської ради й підготували пропозиції про надання фінансової допомоги спортивним організаціям.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus