USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

ТОП-15 спортивних курйозів року

2 Січня 2014 18:01
Спорт - це не тільки голи, очки та метри. Це ще й різні курйози та навколоспортивні моменти. Ми підібрали ТОП-15 найпомітніших подій за минулий рік, інформує Gazeta.ua.

1 Полтавські біляші для Блохіна і "йолка" від Євромайдану

Київське "Динамо" під керівництвом Олега Блохіна продовжило встановлювати антирекорди у цьому сезоні. До першої в історії "бронзи" додалася розгромна поразка з різницею у три м'ячі та інші невтішні показники.

Після нічиї з "Ворсклою" у Полтаві в Олега Володимировича з трибуни кинули трьома біляшами. На прес-конференції тренер зізнався, що майор міліції у підтрибунному приміщенні послав його на три букви і назвав на "ти".

Конфлікти в Блохіна виникали не тільки з уболівальниками та правоохоронцями, але і з журналістами. Олег Володимирович емоційно реагував на питання про свою можливу відставку та гру "Динамо".

Перед матчем Ліги Європи з "Рапідом" Блохін поскаржився, що не може зводити дітей в центр міста на ялинку так як у столиці триває Євромайдан.

"Люди мають право відстоюють свою позицію, але я як киянин не можу поїхати в центр міста, не можу повести на ялинку дітей. У кожного свої проблеми. У нас - гра з "Рапідом", у когось - Євромайдан", - сказав Олег Володимирович.

Євромайдан своєю чергою вибачився перед Блохіним і подарував йому персональну "йолку", яку встановили біля тренувальної бази "Динамо".

Додамо, що на зимову перерву кияни пішли на другому місці у турнірній таблиці і вийшли у плей-офф ліги Європи. Блохін працюватиме з "Динамо" як мінімум до кінця сезону.

2 Незвичайні пригоди Мілевського у Туреччині

Новий сезон один із найбільш скандальних та одіозних українських футболістів Артем Мілевський розпочав на кордоні Туреччини та Сирії. Нападник підписав трирічний контракт з командою "Газіантепспор". Фанати зустрічали гравця в аеропорту як героя, навіть носили на руках. Але протягом листопада і грудня Міля лише одного разу був задіяний у грі. Схоже, під час зимової перерви футболіст змінить команду. У Туреччині Артем готував шаурму, перетворив свій "Ferrari California" у купу металу і активно коментував новини про "Динамо". Зокрема, закликав вболівальників набратися терпіння і дати Блохіну час. Перед новим роком футболіст змінив свій стиль.

3 Витівки Алієва

Майже всю осінню частину сезону колишній футболіст збірної України Олександр Алієв провів у "Динамо"-2. На цьому досягненні він не зупинився і час від часу потрапляв у різні скандальні ситуації.

Наприклад, загуляв у Тернополі. Півзахисник напередодні матчу з місцевою "Нивою" погуляв у двох нічних клубах міста. Під час матчу Алієв також відзначився - вилученням, зламаним кутовим прапорцем, суперечками з арбітрами і візитом в їх кімнату.

А ще Олександра спіймали на курінні біля афіші відбірного матчу ЧС-2014 Україна - Польща.

4 Креатив від Багатскіса

Емоційний наставник київського "Будівельника" Айнарс Багатскіс - це справжня знахідка для журналістів. Навіть якщо ви не цікавитеся баскетболом, то прес-конференції латвійського фахівця не залишать вас байдужим. Словом, краще раз прочитати і послухати самому.



Після перемоги над "Дніпром" у Суперлізі

"У першому таймі більш-менш приймали потрібні рішення, а в другому ми вже почали посміхатися. Все-таки, на носі католицьке Різдво і нам вже здавалося, що ми - Санта-Клауси і повинні дарувати "Дніпру" подарунки. І ми дарували, а вони класно скористалися цим."

Після перемоги над "Азовмашем" у Суперлізі

"На початку сезону я бачив, які поєднання гравців мають бути, але виявилося, цим гравцям було ... не буду говорити, як я думав. Їм було все одно як грати в українській лізі. Вони готові були грати через жо*у, вибачте що я так говорю."

Після поразки "Фенербахче" в Євролізі

"А взагалі я лаявся в тайм-аутах. Що ще? Заспокоював команду і лаявся."

5 Янукович застряг у кріслі

Перемога збірної України над Францією у стиковому матчі за право зіграти на ЧС-2014 викликала у президента України Віктора Януковича цілу бурю емоцій. Після першого голу глава держави спробував встати, але це було не так легко зробити. Лише з третьої спроби Януковичу вдалося піднятися на ноги.



6 Європейське виховання вболівальників збірної Франції

Вболівальники збірної Франції освистали гімн України перед повторним поєдинком у плей-офф ЧС-2014. Після того, як диктор оголосив про виконання "Ще не вмерли України ні слава, ні воля" з трибун переповненого 80-тисячного "Стад де Франс" почав лунати гул.

Збірна України програла французам той матч з рахунком 0:3 і упустила путівку до Бразилії.

Цей програш став першим для "синьо-жовтих" у 2013 році. Наша команда не програвала 11 матчів поспіль.

7 Бей, Саня, бей!

Цього року Володимир Кличко провів два поєдинки. Величезний ажіотаж викликав його бій проти "Руського витязя" Олександра Повєткіна. Прогнозовано він завершився перемогою українця, хоча і тривав всі 12 раундів. І весь цей час разом з голосом коментатора глядачі чули підказки і викрики у бік Повєткіна невідомих фанатів чи членів його команди.

8 Кличко і Шварценеггер помірялись біцепсами

Цікава "розмова" вийшла між відомим боксером-суперважковаговиком Володимиром Кличком і легендарним кіноактором, колишнім губернатором штату Каліфорнія (США) Арнольдом Шварценеггером.

Співрозмовники обмінялися фотографіями у Твіттері. "Намагаюся наздогнати тебе з 12 років, Арні". На фото боксер скопіював відому стійку Шварценеггера, зображену на плакаті.

І цей крок Володимира не пройшов непоміченим повз губернатора-термінатора. Шварценеггер опублікував на своїй сторінці в Твіттері знімок на тлі плаката з Володимиром Кличком.

"Чудовий кадр. Фантастика. Радий бачити як один з моїх улюблених чемпіонів копіює мою позу. Ось відповідь", - підписав Шварценеггер.

Пізніше Арнольд завітав у гості до Володимира.

9 Фаєр-шоу фанатів "Чорноморця"

Одеський "Чорноморець" під керівництвом Романа Григорчука став відкриттям року. Команда вперше в історії вийшла з групи Ліги Європи. У вирішальному матчі "моряки" перемогли голландський ПСВ на виїзді. У чемпіонаті України команда іде п'ятою, хоча відставання від другого "Динамо" становить один пункт.

Вболівальники привітали команду з виходом в Євровесну прямо в будівлі аеропорту. Близько п'ятої ранку фанати влаштували фаєр-шоу, розгорнули банер з написом: "Спасибі за хорошу гру в 2013 році", співали пісні та вигукували футбольні кричалки під барабанний бій.

Додамо, що після матчу в Ендховені Роман Григорчук одягнув на прес-конференції кепку свого гравця Олексія Антонова.

10 "Темний матч" "Дніпра" та "Металіста" довжиною у два місяці

Для дніпропетровського "Дніпра" цей рік, принаймні перша половина поточного сезону видалася містичною. Центральний матч 12-го туру прем'єр-ліги з "Металістом" був перерваний на початку другого тайму через відсутність освітлення на стадіоні "Дніпро Арена". Вболівальники ще довгий час залишалися на трибунах і світили своїми мобільними телефонами. Вийшла фантастична атмосфера. Бракувало тільки якоїсь музичної групи.

У підсумку арбітр Анатолій Жабченко вивів команди з поля, а надалі делегат матчу прийняв рішення скасувати гру. На момент зупинки "Дніпро" вів у рахунку 2:1. Пізніше команди дограли другий тайм. Підсумковий рахунок 2:2. Тайми розділили близько двох місяців.

Також "Дніпро" був виключений з поточного розіграшу Кубка України і оштрафований на 75 тисяч гривень за неявку без поважних причин на матч 1/8 фіналу з одеським "Чорноморцем". Версія "Дніпра" - літак не зміг сісти в аеропорту Одеси. Версія "Чорноморця" - літак "Дніпра" був зайнятий на перевезенні "Динамо".

11 Крихітна сукня бразильської моделі довела до відчаю іранців

Невеличкий скандал розгорнувся після жеребкування ЧС-2014. Відома бразильська телеведуча і модель Фернанда Ліма визнала, що її сукня під час церемонії була занадто зухвалою.

"Я не хотіла нікого образити і приношу свої вибачення", - сказала 36-річна Ліма у відповідь на скаргу іранських телекомпаній на занадто відверте вбрання ведучої.

Фернанда пообіцяла одягнутися скромніше на майбутню церемонію вручення "Золотого м'яча", в якій вона також братиме участь.

12 Англійський приклад для "Арсенала" та "Кривбаса"

Минулого сезону Україна втратила криворізький "Кривбас". Тепер зник ще один клуб прем'єр-ліги — київський "Арсенал". Все через відсутність фінансування.

Можливо варто запозичити досвід англійських команд, зокрема "Фарнборо", який виступає у Південній конференції (шоста за значимістю англійська ліга). Футболісти змінили свої імена та прізвища, взявши нові імена на честь відомих гравців: Пеле, Дієго Марадони, Зінедіна Зідана, Жозе Моурінью та інших.

Змінити імена від футболістів і тренерів вимагала букмекерська компанія Paddy Power в обмін на фінансову допомогу. "Фарнборо" знаходився у важкій ситуації, і Paddy Power фактично врятувала клуб від банкрутства.

13 Коноплянка нагородив Федецького Золотим м'ячем

Євген Коноплянка - найпозитивніший футболіст України. Його інтерв'ю виходять завжди мега-веселими. Хавбек "Дніпра" не лізе за словом у кишеню і кожного разу дивує чимось оригінальним. Зокрема, після перемоги збірної України над Францією Женя повідомив, що справжнім героєм матчу є Артем Федецький і йому, а не Франку Рібері потрібно віддати Золотий м'яч.

14 Українську гімнастку "привітали" гімном Росії

Українська гімнастка Ганна Різатдінова виграла вправу з обручем на домашньому чемпіонаті світу. Під час нагородження організатори включили гімн Росії. Різатдінова хотіла заспівати "Ще не вмерли...", і дуже здивувалася, коли почула не ту мелодію. Дівчина навіть вигукнула: "Стоп!". Гімн швидко змінили, після чого новоспечена чемпіонка світу заспівала.

15 "ГазМяс" від Кварцяного

Один з гравців луцької "Волині" "злив" в інтернет запис "гарячої" розмови наставника команди Віталія Кварцяного з підопічними після домашньої поразки від київського "Динамо". Господарі програли з рахунком 1:4 і лють наставника "Волині" не знала меж. Віталій Володимирович не соромився міцних словечок. За більше 14 хвилин відео жоден із футболістів навіть голосу не подав. Додамо, що Кварцяний є наставником і президентом "Волині". Також він очолює Федерацію футболу Волині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus