USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Скандали й курйози 2018 року на Волині. Рейтинг

28 Грудня 2018 16:50
Гучні розслідування, безпідставні обвинувачення, з’ясовування стосунків, бійки та необдумані фрази – Інформаційне агентство Волинські Новини пропонує пригадати, які інциденти, зокрема за участі політиків і громадських діячів, активно обговорювали волиняни в році, що минає.

СТРІЛЯНИНА НА АВТОМИЙЦІ В ЛУЦЬКУ

На початку листопада на автомийці у Луцьку зчинили стрілянину, в результаті якої одна особа загинула, а дві отримали поранення. В області оголошували план перехоплення, аби затримати нападників.

Згодом стало відомо, що загиблий під час стрілянини, – уродженець Любомльського району.
У справі вже затримали й обрали запобіжний захід Олександру Барташуку, Михайлу Ількуну, Тимуру Байрамову і Дмитру Нагайчуку. Також повідомлялося, що двоє чоловіків, які брали участь у стрілянині, переховуються у лікарнях різних областей України.

Відзначимо, що кафе, де зчинилася перестрілка, власники пізніше назвали «Чикаго».
ШАБАШ І ДИСКОТЕКА НА СЕСІЇ ЛУЦЬКРАДИ

Численні 20-хвилинні перерви від представників фракцій «Свобода», «Солідарність», «Народний контроль» і «Самопоміч», штовханина, гучна музика та флешмоб «Зустрінемо разом весну» – таким видалося засідання 38-ї сесії Луцької міської ради.

Зазначимо, що сесія розпочалася вчасно, однак засідання одразу почали зривати, доходило навіть до сексуальних домагань від окремих громадських активістів і штовханини серед обранців громади. А після чергової перерви депутат від фракції «Народний контроль» Павло Данильчук заніс у залу динамік із гучно ввімкненою музикою.
До міськради навіть викликали працівників патрульної поліції та муніципальної варти.
АНДЖЕЙ ДУДА І ЦИФРИ

Візит президента Польщі Анджея Дуди на Волинь, який був приурочений вшануванню пам’яті жертв польсько-українського конфлікту під час Другої світової війни, був доволі неоднозначним. Адже озвучені ним кількості загиблих поляків і українців під час згаданих протистоянь спричинили чимало суперечок.

Як зауважили пізніше історики, у випадку жертв із польського боку цифра, названа президентом (100 тисяч загиблих), достовірна, якщо йдеться про всю територію конфлікту, а не тільки про Волинь. А кількість убитих українців (5 тисяч осіб), своєю чергою, занижена.
СТИЛЬ РОБОТИ ОЛЕКСАНДРА САВЧЕНКА

Голова Волинської облдержадміністрації Олександр Савченко за дев’ять місяців своєї роботи на посаді запам’ятався характерним стилем спілкування з підлеглими. Так, голова ОДА часто не підбирає фраз, критикуючи чиновників.

Так, попри обіцянку стати своїм, Олександр Савченко вже на першій нараді в облдержадміністрації заявив, що «така форма роботи не потрібна», та закликав посадовців не читати йому лекцій, які не несуть смислового навантаження, а натомість говорити про конкретні проблеми.
Також Олександр Савченко відзначився критикою стану пляжів на Світязі, які він охарактеризував як бомжатник із відсутністю цивілізації.

Окрім того, голова ОДА зазначав, що власники машин на бляхах – психічно хворі, а керівникам структурних управлінь адміністрації ставив двійки за пусті базікання, а за невиконання завдань щодо наповнення місцевих і районних бюджетів шляхом оренди земель та водойм позбавляв голів райдержадміністрацій премій.

СЕРГІЙ ПРИТУЛА VS ОЛЕГ КІНДЕР

Наприкінці жовтня актор, ведучий, гуморист Сергій Притула оприлюднив скріни з допису у Facebook мера Ковеля Олега Кіндера, де він підтримує образи на адресу діяча та називає його дешевим клоуном, х*лом і всіляко ображає.

У відповідь гуморист, відомий волонтерством, звернув увагу мера на проблеми міста, який той мав би вирішувати замість того, аби проводити час у соцмережах.

«Я страшенно радий вашій увазі до моєї персони, але може б і щось для людей, для міста зробили б доброго, часу ж вдосталь», – звернувся Сергій Притула до мера Ковеля.
ЮЛІЯ ВУСЕНКО VS ЄВГЕНІЙ ТКАЧУК

Під час цьогорічних засідань сесій Луцької міської ради обранці громади Юлія Вусенко та Євгеній Ткачук неодноразово послуговувалися гострими фразами стосовно один одного. І не тільки.

До прикладу, на лютневій сесії міськради, коли Євгеній Ткачук зачитував проекти рішення, Юлія Вусенко двічі кинула в нього пляшкою з-під води. А потім вигукнула «пішов на х*й» і показала середній палець.
Своєю чергою, Євгеній Ткачук постійно дорікав колезі за те, що вона не входить у склад жодної постійної комісії міськради.

«Не працює, а лише кудкудакає», – зазначав Євгеній Ткачук.
Окрім того, депутат стверджував, що посаду секретаря Луцької міськради Юлія Вусенко отримала завдяки тому, що депутати від «Самопомочі» в облраді підтримали Володимира Гунчика.

ПОБИТТЯ АКТИВІСТКИ

У кінці липня луцька активістка Оксана Марищук заявила, що її разом із сином побили під будівлею прокуратури представники громадського формування «Національна дружина – Волинь».

За її словами, інцидент стався під час мирної акції протесту під стінами прокуратури.

За цим фактом слідчі Головного управління Національної поліції у Волинській області розпочали кримінальне провадження.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus