USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Здолавши «Тернопіль-ТНЕУ», «Старий Луцьк» вийшов до наступного раунду плей-офф

10 Квітня 2018 22:14
У напруженому матчі баскетбольний клуб «Старий Луцьк-Університет» здолав БК «Тернопіль-ТНЕУ» та вийшов до наступного раунду плей-офф 1 ліги Чемпіонату України з баскетболу.

Гра відбулася 10 квітня в спорткомплексі Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки.

Так, незважаючи на невдалий початок, підопічні Володимира Журжія здобули перемогу у першому домашньому матчі серії, проте поступилися на виїзді у Тернополі, тож доля путівки до 1/4 стадії плей-офф мала вирішуватися у сьогоднішньому поєдинку.

Вже у першій чверті лучани показали, що хочуть перемогти: команди почергово набирали очки, проте завдяки трьохочковому від Федчука лучани вийшли вперед і здійснили ривок – з 14:11 рахунок став 21:13. Підсумковий рахунок першої чверті – 28:18, тож на другу десятихвилинку команди виходили за 10-чокової переваги господарів.
Друга чверть пройшла у напруженій боротьбі, тому вона виявилася не такою результативною, як попередня десятихвилинка. До слова, між гравцями команд навіть виникла невелика штовханина, проте судді швидко заспокоїли їх, тож гра продовжилася. Варто відзначити Прозапаса, який, вийшовши на заміну, закинув «трьошку» на останніх секундах, тож на велику перерву команди пішли з рахунком 43:30.
Очевидно, у перерві тренер тернополян Ігор Білоус серйозно поговорив зі своїми підопічними, адже за 4 хвилини до кінця 3 чверті вони скоротили відставання до 5 очок, і лише після тайм-ауту «трьошка» від Глушка, який став найрезультативнішим у лучан, а також два з фолом від Коцька дозволили лучанам дещо заспокоїти гру. На фінальну чверть команди виходили за рахунку 66-59.
За 9 хвилин до кінця зустрічі 5 фол отримав один з лідерів лучан Коцько, тож він був змушений покинути майданчик. Тернополяни сподівалися вирвати перемогу, тож за перші дві хвилини закинули 6 очок, скоротивши відставання до одного вдалого двохочкового.

Напруга досягла максимуму, коли БК «Тернопіль-ТНЕУ» зумів зрівняти рахунок, але два трьохочкові від Швагринського та Глушка дозволили лучанам вийти вперед – 73:69. Хоч впродовж усієї гри у Федчука не надто виходили дальні кидки, проте за 2 хвилини до кінця матчу після чудово розіграної комбінації Едуард все ж закинув «трьоху». А в наступній атаці лучани вдало зіграли в захисті – Салтовцю вдався неймовірний блок-шот. До слова, досвідчений гравець лучан здійснив 15 підбирань за матч.
Хоч тернополяни і намагалися вирвати перемогу, але лучани зуміли довести матч до перемоги- 83:79 та вийти до 1/4 стадії плей-офф 1 ліги Чемпіонату України з баскетболу.

Олександр Зелінський
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus