USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Історія проекту Friendly Borders*

10 Вересня 2021 10:53
Проекти транскордонного співробітництва для багатьох асоціюється з індикаторами, документами, звітами та розрахунками. Звичайно, вони є базою будь якою проекту, але насамперед - це бажання і наміри партнерів змінювати щось на краще.

Однією із таких сходинок співпраці в рамках Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020 став проект «Співпраця університетів для підтримки розвитку безпеки і кризового управління Люблінського і Луцького транскордонних регіонів». 12 вересня 2018 року Люблінський католицький університет Яна Павла ІІ (Республіка Польща) та Луцький національний технічний університет (Україна) спільно розпочали реалізацію зазанченого проекту.

Протягом 3 років спільної роботи проектна команда пройшла шлях від офіційного партнерства до справжньої дружби.

Результатами реалізації проекту є:

- організація та проведення серії тренінгів з питань міжособистісних та соціальних навичок для понад 260 учасників (працівників польських та українських митних і прикордонних служб). Тематика навчань: емоційний інтелект, прагнення до результатів, емоційний контроль, подолання стресу, командна робота та організація власної роботи. Учасники мали можливість попрацювати з тренерами-практиками з багаторічним досвідом роботи у сфері митної та прикордонної роботи. Отримані вміння та знання дадуть можливість слухачам впоратися з широким спектром міжособистісних конфліктних ситуацій на роботі, зрозуміти вплив власної поведінки на себе та колег, краще використовувати мову тіла для спілкування з колегами;
- організація та проведення післядипломного навчання в галузі безпеки та управління кордоном для 60 працівників митної та прикордонної служб Волинської області та Люблінського воєводства. Партнери залучили найкращих викладачів-практиків у сфері безпеки та управління кордону. Навчальна програма з підвищення кваліфікації включала комплекс дисциплін з безпеки та менеджменту кордону. Це було перше спільне навчання такого спрямування і рівня. Стрімкий розвиток технічного прогресу, нові виклики в охороні державного кордону, широке впровадження інформаційно-комунікаційних технологій, зокрема і в галузі кібербезпеки на кордоні, вимагають від працівників постійного оновлення знань та навичок. Принцип - навчання впродовж усього життя, перестає бути закликом та стає реальною необхідністю. По завершенню навчання кожен учасник отримав диплом;
- організація та проведення двох міжнародних конференцій з питань проблематики кордонів. У рамках тематичних панелей учасники обговорили питання економічної та енергетичної безпеки на кордоні, виклики та загрози прикордонній безпеці у Східній Європі та обмін досвідом у сфері забезпечення безпеки державних кордонів транскордонного регіону з урахуванням кращої міжнародної практики.
Три роки спільної роботи пролетіли дуже швидко. Завершення проекту принесло і радість від отриманого результату, і сумну нотку гіркоти розставання.

Дякуємо нашим колегам з Любліна за надійне партнерство, підтримку та розуміння.

Команда проекту ЛНТУ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus