USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Для студентів у Луцьку скасували пільгу на проїзд у маршрутках

18 Липня 2018 10:29
Пільговий проїзд у маршрутках обласного центру тепер доступний лише школярам і лише луцьким. Обмеження внесли, пояснюють в міській раді, аби не відбулося чергового подорожчання вартості квитка.

Дане питання розглянули під час засідання виконкому Луцької міської ради.

Нагадаємо, у травні виконавчий комітет Луцької міської ради ухвалив рішення про збільшення вартості проїзду в маршрутках до 5 гривень. Для дітей віком від 6 до 18 років проїзд коштує 2 гривні, якщо у них є учнівський або студентський квиток.

В.о. директора департаменту економічної політики Сергій Омельчук доповів, що пропонується пільгу обмежити й надати її лише учням з 6 до 14 років.

«Ця пропозиція була врахована, коли формували тариф для проїзду, було й погодження від антимонопольного комітету, тому пропоную підтримати змінити для обмеження пільгових перевезень», - пояснив Сергій Омельчук.

Із цього приводу член виконкому Ігор Алєксєєв зауважив, що пільги студентам спровокують подорожчання проїзду.

«У Луцьку є понад 22 тисячі студентів, і завтра прийде перевізник в міську раду і скаже, щоб піднімати тариф до 10 гривень, бо на шию їм посадили студенів. Тому нам треба визначитися, чи ми представляємо інтереси всіх лучан, чи граємося в політику», - наголосив Ігор Алєксєєв.

Виступили й перевізники, які зауважили, що коли студенти показують свій квиток, то там не вказано вік, і можуть їздити й ті, кому 20 чи більше років, що є тягарем та порушенням пільгового обмеження віку до 18 років.

Представник студентської ради Волині Віталій Сніжко запропонував взагалі зняти вікове обмеження.

«У нас є біля 30 тисяч студентів, і в законодавстві вказано, що ми маємо право на пільговий проїзд, а це половина вартості від квитка. Якщо вас насторожує вікове обмеження – зніміть його, адже законодавством цього не передбачено», - наголосив студент.

Із цього приводу перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад заявив:

«Хоча Кабмін передбачає пільги, але на це не виділяє кошти. Зваживши на ситуацію, перевізник, як приватник, не може нести це навантаження на собі. Є у нас тролейбуси, де є пільги, й ми намагатимемося їхню кількість збільшувати», - пояснив Григорій Недопад.

Насамкінець більшість підтримала обмеження пільг й ухвалили для цієї категорії в сумі 2 гривні лише для учнів Луцька за наявності учнівського квитка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 26
valdis peish Показати IP 18 Липня 2018 10:38
вибори вибори дєпутати пі**ри- а маршрутчікі помнодити на два
Оптимістка Показати IP 18 Липня 2018 10:44
Чим перевізники взяли ? що наобіцяли? може маршрутки почнуть прибирати і за кермом не палити, і чемними стануть??? Та маршрутка не буде рипіти при кожному гальмування?..
ДеБИЛАМ ПРИВЕТ Показати IP 18 Липня 2018 10:45
А після 14-ти учні вже заробляють і мають власні кошти?!!! P.S. Б*длота все стерпить. P.P.S. До речі, квитки за проїзд вже масово пропонують в маршрутках? Га, питаю!!! Чекайте чергове підвищення.
Привіт імбецилу до ДеБИЛАМ ПРИВЕТ Показати IP 18 Липня 2018 12:19
А з я кого милого хтось інший повинен оплачувати його проїзд? З спільного міського бюджету? Давай як так, знайди сусіда-школяра 15-17 років і оплачуй повністю його харчування, на тій підставі що він ще не заробляє і не має власних коштів. Не хочеш за свої? Га, питаю?! Ну то і про пільги, вартість яких потім ляже на всіх, рота не розкривай, клоун. Батьки виховують і утримують дітей від народження до самостійного життя, діти підтримують і допомагають батькам в старості - от що нормально і справедливо, перевірено століттями. А не твої ігриська в пільги для тих, цих і ще отих, з яких країна пільговиків - субсидіантів стає, і з якої активне населення валить хто куди. Може ти, на пенсію тут сподіваєшся? А хто на неї тобі заробить в майбутньому - не хоч подумати? Може люди які звикли до пільг і халяви?
valdis peish Показати IP 18 Липня 2018 11:06
це в нашому місті де нема мера більше року і править якась невідома сила (депутати ) ми і будемо бачити це
лучанка до valdis peish Показати IP 18 Липня 2018 11:40
учні не отримують коштів, їздять в школу,гуртки. Може пенсіонери дадуть 50 коп.і не будуть щодня їздити.А пільговики- ЧАЕС, афганці з пенсіями по 3-8 тисяч можуть по 2 грн. сплатити.
valdis peish до лучанка Показати IP 18 Липня 2018 11:43
я сказав - без мера ми мертве місто
лучанка до valdis peish Показати IP 18 Липня 2018 11:42
в інших містах громада відстоює свої права,збираючись а то підняли ціни за ліфти-мовчать, проїзд - мовчать.
Анонім Показати IP 18 Липня 2018 11:40
То тепер в 14 років школу закінчують?
Анонім Показати IP 18 Липня 2018 11:48
Тоді вертайте ціну шкільного 1 грн
АНАТОЛЬ_ Показати IP 18 Липня 2018 11:48
То правильно! Я був молодий то пiшака ходив
valdis peish до АНАТОЛЬ_ Показати IP 18 Липня 2018 11:57
бідота ти був - а мене батя на джигулях 7 возив в школу))
nn Показати IP 18 Липня 2018 11:56
Коли вже ті перевізники нажеруться? Чи в них дітей нема ? А міська влада та к зразу йде на поступки.
valdis peish до nn Показати IP 18 Липня 2018 12:11
ви шо сьогодняшні? - кожному депутату за це рішення в карман впала енна сумма в ує
Андрій до nn Показати IP 18 Липня 2018 17:53
Більшість власників маршруток у владі
В Показати IP 18 Липня 2018 12:31
У "Волиньпості" про цю ж новину пишуть, що для школярів зняли вікове обеження, тобто всі школярі за навності учнівського квитка їздитимуть по 2 грн, а у ВН написано, що лище з 6 до 14 років, то де правда написана?
В до В Показати IP 18 Липня 2018 12:43
"У підсумку, депутати проголосували за проект рішення зі зміною: зняли вікові обмеження для учнів. Відтак, їздити у маршрутках зможуть усі школярі загальноосвітніх навчальних закладів міста за наявності учнівського квитка" (с)???
Галка Показати IP 18 Липня 2018 12:47
То нехай тролейбусами їздять! Анатоль во пішака ходив, валдіса батя возив, а я траліком їздила і все норм! Раніше прокинутись, вчасно вийти. І досить вже гнати на тих перевізників і робити тут справді країну суцільних пільговиків
... до Галка Показати IP 18 Липня 2018 13:23
Найадекватніший коментар!
Добре до Галка Показати IP 18 Липня 2018 14:54
їздитимуть, але нехай тоді в місті громадський транспорт буде державним, а не приватним,і на більшості маршрутів хай курсують державні тролейбуси і автобуси, там де нема тролейбусних ліній, а приватники з своїми коритами на х...р.
Заможний Лучанин Показати IP 18 Липня 2018 13:12
Потрібно поступово переходити на Тачку і Таксі...Забезпечено не лише якість проїзду,а й комфорт!
valdis peish до Заможний Лучанин Показати IP 18 Липня 2018 13:33
і**ть в точку - кожному громадчнину по машині на блясі і пєтроль за рахунок держави
luminous Показати IP 18 Липня 2018 18:37
Народ, який пише про тролейбуси та утримання дітей батьками, ви бачите, що мелете чи ви самі перевізники?) Водії хочуть наповнити свої кишені, а депутати просто потакають. Міський бюджет - кошти платників податків, люди мають право вимагати, аби частину викроїли на пільговиї проїзд їхніх дітей. У нормальних країнах планують зробити громадський транспорт абсолютно безкоштовним, бо кожен сплачує податки і цих коштів вистачає, аби громадянин міг безкоштовно користуватися такою послугою. А що в нас? Луцьк -маленьке місто, в нас немає колосальних витрат на пальне, як наприклад, у Львові, Волинь - регіон, де заробітні плати одні з найнижчих, але звісно, маршрутчикам та депутатам треба заробляти. Менше коштів виділять на пільги - більше можна буде вкрасти. Так, суцільні пільги - це нерозумно, але можна було б підняти проїзд для дітей до трьох гривень, а не давитися за ті нещасні п'ять. З рівнем нашого транспорту, станом маршруток мова взагалі не може йти про підняття проїзду. Робимо висновки, шановні
Студент Показати IP 19 Липня 2018 00:23
Якщо чесно, робіть хоть 10 грн за проїзд в цих вонючих маршрутках, вже давним давно ходжу пішки або ж якщо велика дистанція то тільки тролейбус.
Школяр ( Одинадцятик Показати IP 19 Липня 2018 02:29
Всьо п*зд..ц мені.Поїздив по 2 грн
СССР Показати IP 19 Липня 2018 19:11
Як мені Вас усіх шкода

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus