USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Через кризу в Україні різко зросла кількість абортів і впала народжуваність

4 Квітня 2009 18:00
Бебі-бум, який намітився в минулому році в Україні, знесла хвиля економічної кризи. У лічені місяці країну накрила епідемія абортів, і народжуваність пішла на спад. Про це 4 квітня повідомляють «Волинські Новини».
Криза змушує зважитися на аборт все більше співвітчизниць. За останні три місяці попит на препарати, за допомогою яких можна викликати медикаментозний аборт, зріс на 10-15%. Лікарі приватних клінік визнають, що кількість передчасних переривань вагітності йде вгору, і очікують ще більшого зростання.
Навіть в інтернет-пошуковику Яndex слово аборт задавали з початку року в десять разів частіше, ніж за аналогічний період 2008-го, зазначає Корреспондент.
Однак офіційна статистика поки ані підтверджує, ані спростовує зростання абортів у країні. Даних по кризовим місяцях Мінохоронздоров’я не дає. «За цей показник лікарів (їхні керівники) карають – мовляв, ті не ведуть профілактичну роботу. Тому медпрацівники не дають правдивих даних», – пояснює Світлана Жук, головний акушер-гінеколог Державного управління охорони здоров’я Києва.
На одного новонародженого в Україні припадає як мінімум одне переривання вагітності. Відомо, щонайменше, що щорічно від небажаної вагітності за статистикою позбуваються понад 200 тисяч українок.
За даними громадської організації з боротьби з абортами Доля, реальна цифра у п’ять разів більша, а на одного новонародженого в Україні припадає як мінімум одне переривання вагітності.
Хоча за останні десять років кількість абортів в Україні скоротилася втричі, цю позитивну тенденцію криза розвертає назад. Валерій Зукін, директор репродуктивної медичної клініки Надія, очікує протягом цього року зростання кількості абортів на 20-30%.
Розраховувати в найближчі роки на збільшення народжуваності теж не варто. У 2008-му в Україні з’явилися на світ 510 тисяч немовлят – абсолютний рекорд за роки незалежності, а в деяких регіонах (Рівненській, Івано-Франківській областях і Києві) народжуваність навіть перевищила смертність. Тепер ця тенденція ризикує захлинутися.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Оксана Показати IP 6 Квітня 2009 09:15
А про падіння народжуваності будете розповідати місяців через 9,а не вже робите висновки.
Дядько Зевс Показати IP 6 Квітня 2009 18:35
лікарі - на ваших руках кров, шкода шо ваші батьки не прийняли "правильне" рішеня. Чим ви кращі від фашистів?
Анонім Показати IP 7 Квітня 2009 10:22
наши бабы - тупые с...ки. Точка. А нельзя на 10-15 % поднять спрос на средства, предупреждающие беременность, или в коровьих мозгах нет места разуму???
Анонім Показати IP 7 Квітня 2009 10:26
Да, кстати, сегодня же Благовещенье. с праздником нас, милые женщины. Вы своей тупостью толкаете свои семьи в ад, крошите детей на мясо, дуры, и ждите божьей благодати и благополучия.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus