USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.70 9.86

«Кобра» повертається

11 Жовтня 2010 09:57
Найближчим часом на дороги України повернеться спецпідрозділ, який раніше називався «Кобра» і був розформований колишнім главою МВС Юрієм Луценком взимку 2008 року.
Спецпідрозділ перестав існувати після непристойного жесту, який кортежу спікера Верховної Ради Арсенія Яценюка нібито показав заступник командира цього спецпідрозділу ДАІ Олексій Кожа, інформує «ТСН».
Поки нова структура не матиме назви.
«Наказ про створення Загону міліції особливого призначення при Департаменті ДАІ підписав міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов», – повідомив керівник прес-служби департаменту Євген Кравець.
«Свого часу «Кобра» була дуже ефективним і мобільним загоном швидкого реагування, який використовувався на трасах в регіонах зі складною криміногенною обстановкою. Для працівників підрозділу не існувало жодних авторитетів, не діяли телефонне право, хабарі. Так, їх боялися, бо знали: там, де «Кобра», – більше порядку, і з цими хлопцями краще не жартувати», – зазначив він.
Як розповіли в Департаменті ДАІ, головне завдання загону – відпрацьовувати в оперативному плані регіони, де висока аварійність, слабка дисципліна і зростає злочинність на дорогах. У його штаті буде 4 відділення і 162 співробітника. Кожного тижня 10-12 кандидатів проходять співбесіди. Конкурс серйозний, беруть тих, хто раніше служив в ДАІ, «Беркуті», «Соколі», і отримали там позитивні характеристики.
Щодо чорного «кобрівського» форменого одягу ясності ще немає, і поки відрізняти бійців у звичайній міліцейській формі будуть білі сорочки.
Середня зарплата очікується на рівні 4000 гривень на місяць. Стаж зараховуватиметься як рік за півтора.
На запитання, чи приймуть у загін Олексія Кожу, якщо той цього захоче, у Департаменті ДАІ відповіли негативно: «Досить нам і одного пальця».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Ір Показати IP 11 Жовтня 2010 11:25
О,оце нормально!Класно було,як в Луцьк приїджали і менти і лівіаки були холодні і поховані,як миші!
дідо Показати IP 11 Жовтня 2010 12:52
тоді для чого нам міське та обласине ДАЇ? СОВОК ПРОДОВЖУЄТЬСЯ...КЛЕПАЮТЬ ДЕРЖСТРУКТУРИ,А ЛОХТОРАТ ВСЕ ЦЕ ОПЛАЧУЄ..
іван Показати IP 12 Жовтня 2010 08:50
теж саме що і гаі тіко дорожще
водій Показати IP 4 Грудня 2010 23:52
У Луцьку вже 2й день світится чорна наглухо тонована тойота камрі з мигалками, ніяких розпізнавальних знаків, пару разів бачив як шманають крутеликів на дорогих машинах.
ігор Показати IP 30 Вересня 2011 19:45
стригуть бабло розводять всіх не ведіця йдте зразу в ДАЙ іпровотьте все пойхній базі є випаткі у Луцку що розводять

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus