USD 39.45 39.78
  • USD 39.45 39.78
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Коштів для виплати стипендій перераховано недостатньо

18 Лютого 2009 15:11
Українські виші так і не знизили бали, необхідні для стипендій. Говорять, платити всім нема чим. Продовження невиплат студентам стипендій набуває трагікомічної ситуації. Про це 18 лютого повідомляють «Волинські Новини».
За словами першого замкерівника Секретаріату Українського молодіжного форуму Андрія Черних, після втручання прем’єра Юлії Тимошенко, яка заборонила вишам підвищувати бали для одержання стипендій (у принципі, це 4), у деяких вишах для того, щоб видавати стипендії всім, у кого середній 4 і вище, планують зняти надбавки до зарплати у викладачів.
Як інформує Молодіжний портал, у Міністерстві освіти та науки заявляють, що гроші на стипендії вишів перерахували в повному обсязі. Там же повідомили, що вже пригрозили керівництву закладу відповідальністю, якщо вони затримуватимуть зарплати й стипендії.
За інформацією пана Черних, коштів виділена недостатня кількість. Тому багато навчальних закладів як і раніше втримують установлений ними раніше середній бал від 4,2 (Східноукраїнський університет (Луганськ), до 4,6 (інститут мистецтв Прикарпатського університету імені В. Стефаника) і залишають без стипендії трієчників (Тернопільський техуніверситет, Харківський педуніверситет, Економічний університет, Київський торгово-економічний університет).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus