USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Міносвіти опублікувало план патріотичного виховання

21 Квітня 2009 15:02
Робоча група Міністерства освіти і науки України підготовила проект концепції націонал-патріотичного виховання української студентської молоді. Про це 21квітня повідомляють «Волинські Новини».
До його обговорення можуть приєднатися всі бажаючі українці. «Українське національне виховання повинне стати фундаментом становлення світогляду молодої людини, незалежно від її етнічного і соціального походження», –  йдеться в повідомленні.
На думку міністра освіти Івана Вакарчука, головною метою є виховання патріота України, активного провідника української національної ідеї, представника української національної еліти – за допомогою набуття молодим поколінням української національної самосвідомості.
«Знову таки, шлях до національного виховання – формування гордості українця, любові до українських традицій, підготовка свідомої інтелігенції України, підняття престижу української мови в академічному середовищі, розвиток україномовного освітнього простору», –  відзначають в Міносвіти.
Основними напрямами національно-виховної діяльності буде формування національної самосвідомості і відповідальності за долю України, збереження історичної пам’яті і культивування «кращих рис української ментальності – працьовитості та індивідуальної свободи, глибокого зв’язку з природою і так далі».
Як інформує Освітній портал, для втілення Концепції в життя необхідна, підкреслюють автори проекту, координація зусиль Міністерства, органів влади і місцевого самоврядування, професорсько-викладацького складу і студентів ВНЗ, представників громадських організацій і ЗМІ.
Основну роль у виховній діяльності Міністерство покладає на органи студентського самоврядування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus