USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Великдень і травневі свята українці відпочиватимуть 10 днів

7 Квітня 2009 18:33
З 18 квітня по 11 травня на українців очікують чотири додаткові вихідних дні: на Великдень, а також на 1 та на 9 травня. Про це інформують «Волинські Новини».
Цього року переносу робочих днів та «канікул» на Великдень і травневі свята не планується, - повідомляє «1+1». Нагадаємо, цього року світле Воскресіння Христове (Пасха) припадає на 19 квітня.
За словами представника прес-служби Міністерства праці та соціальної політики Лариси Юрченко, у законодавстві України передбачена норма, за якою, якщо святковий день припадає на суботу чи неділю, то вихідний автоматично переноситься на понеділок.
А якщо вихідних два (1 та 2 травня), то на понеділок та вівторок. Ніяких додаткових розпоряджень Кабміну для цього не потрібно.
Отже, цього року українці отримають три дні відпочинку на Великдень – з 18 до 20 квітня, а також чотири дні на 1 травня – з 1 (п’ятниця) по 4-те (понеділок) та трьома днями – з 9 (субота) по 11-те (понеділок) – на свято Перемоги.
Це не стосується лише тих, хто працює подобово чи позмінно на безперервному виробництві. Не працюватимуть цими днями співробітники держустанов, за виключенням чергових аптек та поліклінік.
На святкові дні в поліклініці чергуватиме лише один черговий лікар-терапевт, котрий зможе надати невідкладну допомогу, якщо людині недобре: наприклад, поміряти тиск, зробити укол чи викликати невідкладну допомогу.
Вихідними будуть і банки, а ось ринки та промтоварні магазини готуються працювати навіть у передпасхальну суботу. Довготривалий метеопрогноз обіцяє теплу суху погоду і на останню декаду квітня, і на перші 10 днів травня.
Крім того, на Великдень і травневі свята «Укрзалізниця» призначила ще 7 додаткових потягів, усього їх стало 26.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus