USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Опозиція просить у Європи захисту

28 Вересня 2010 15:52
Керівники дев’яти опозиційних партій України підписали лист до міжнародних організацій, у якому пишуть про стурбованість відносно можливості проведення недемократичних виборів в Україні.

Зокрема, лист направлений голові Ради Європейського Союзу, президентові Єврокомісії, президентові Європарламенту, президентові ПАРЄ, голові ОБСЄ, главам держав – стратегічних партнерів України, керівникам іноземних дипломатичних місій в Україні та керівникам міжнародних фондів та організацій, - повідомило 28 вересня радіо «Свобода».

У листі йдеться, що нинішня влада, зловживаючи своїми повноваженнями, здійснює комплекс заходів, спрямованих на створення масштабної системи фальсифікацій та суттєвого спотворення результатів виборів 31 жовтня на свою користь.

Лідери опозиційних партій заявляють, що влада застосовує сім основних технологій фальсифікації, зокрема, жорстке домінування пропрезидентської більшості у ЦВК, порушення принципу пропорційності при формуванні територіальних виборчих комісій на користь провладних партій, порушення пропорційності призначення керівництва ТВК, формування складу дільничних комісій з перевагою на бік однієї з політичних сил, закріплення законом можливості підрахунку голосів без наявності кворуму в комісії.

Крім того, лідери опозиційних партій заявляють, що влада вдається до рейдерського захоплення партійних організацій опозиції та заклала можливості фальсифікації результатів виборів у чинному законодавстві.

«Очевидно, що проведення 31 жовтня 2010 року чесних, прозорих, демократичних виборів, які б відповідали європейським та світовим стандартам, є неможливим. Викликає сумнів необхідність проводити вибори, якщо їх результати не відображатимуть справжнє волевиявлення народу», – йдеться в листі.

Відповідний лист підписали «Батьківщина», НРУ, УНП, «Народна самооборона», Європейська партія України, «Українська платформа», «Громадянська позиція», , ПРП і Партія захисників Вітчизни.

Як повідомив лідер «Громадянської позиції» Анатолій Грищенко, цей документ є відкритим для підписання всіма партіями. За його словами, у випадку збереження наявної системи фальсифікації виборів підписанти звертатимуться до міжнародних організацій з проханням не визнавати результати місцевих виборів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
партієць Показати IP 28 Вересня 2010 21:47
Гриценко стурбований недемократичними виборами!!! Ха -ха -ха!!! А чи дотримується Гриценко сам Статуту партії "Громадянська позиція"??? Чому боїться приїхати в м. Луцьк і зустрітися з своїми довіреними особами , які працювали на нього під час президентських виборів ??? Гриценку Тимошенко платить, разом з Тимошенко розкрали майно міноборони, тепер просять захисту у Заходу!!!Нікчеми, єдине, на що спроможні, писати листи і красти, а що за 5 років збудували??? Подивіться на список кандидатів партії Грицекка - знайомі обличчя : Мамосюк, Москвіч, Семенюк, Богородецька , Кралюк, Носалюк - протягом останніх 4 років саме вони розкрадали разом із Шибою наше місто.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus