USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Посли ЄС підтримали український безвіз

26 Квітня 2017 16:20
Комітет постійних представників країн-членів Європейського Союзу (Coreper) підтримав надання Україні безвізового режиму.

Про це власному кореспонденту УНІАН в Брюсселі повідомили у середу в Раді ЄС.

Зокрема, Комітет підтримав проект законодавчого акту Європейського парламенту та Ради ЄС про внесення поправок у список третіх країн, громадяни яких, щоб перетнути кордон, мають отримати візу, і тих, від яких це не вимагається (Україна). «До Правила (ЄР) N 539/2001 внести такі зміни: (а) в додатку I, частина I (держави) посилання на Україну видалено. (б) в додатку II, частина I (держави) наступне посилання вставляється «Україна», - йдеться в проекті документа.

Сьогоднішнє рішення ще має бути затверджено Радою Євросоюзу, засідання якої відбудеться 11 травня з подальшим підписанням в Європейському парламенті президентами ЄП та Ради ЄС.

Нагадаємо, Європарламент 6 квітня підтримав пропозицію Європейської комісії надати Україні безвізовий режим, а 2 березня Комітет постійних представників країн-членів ЄС (COREPER) на зустрічі у Брюсселі схвалив рішення про візову лібералізацію для України.

Далі за процедурою рішення про безвізовий режим мають затвердити міністри країн-членів Євросоюзу. Очікують, що голосування відбудеться 11 травня.

Потім документ мають підписати президент Європарламенту та головувальний у Раді ЄС - представник Мальти. Рішення набуде чинності на 20 день після опублікування.

Інфографіка ТСН:
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus