USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.15

СОТ вперше винесла рішення проти Росії

12 Серпня 2016 22:30
Колегія арбітрів Світової організації торгівлі (СОТ) винесла рішення на користь Європейського союзу в суперечці щодо ввізних мит, які Росія наклала на деякі сільськогосподарські та промислові товари.

Рішення, яке оприлюднили на сайті СОТ у п'ятницю, 12 серпня, стало першим такого роду рішенням щодо Росії з часів приєднання країни до організації в 2012 році.

"Відповідно до процедури врегулювання суперечок, запущеної ЄС у жовтні 2014 року, колегія СОТ повністю погодилася, що російські мита на папір, холодильники і пальмову олію несумісні з її зобов'язаннями у СОТ ", - йдеться у заяві Єврокомісії, яку цитує агенція dpa.

Група арбітрів СОТ дійшла висновку, що 11 з 12 рішень Росії, які оспорював ЄС, не є сумісними із зобов'язаннями Москви не піднімати тарифи вище, ніж ті, які були викладені у її зобов'язаннях як члена СОТ. П'ять з цих рішень були змінені з моменту початку процедури розгляду суперечки.

Як повідомляється, спірні мита впровадили в момент посилення напруженості країн Заходу та Росії з приводу ролі останньої в подіях в Україні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus