USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

14 ОМБр – через рік після створення

10 Грудня 2015 14:36
14 окрему механізовану бригаду, після розформування 51 ОМБ, створили минулого року 10 грудня. Про це йдеться у повідомленні прес-служби 14 ОМБр.

Зі слів старшого лейтенанта Ігоря Дашкевича, на Рівненському полігоні бійці 14-ої бригади вчаться тактичній підготовці, стрільбі, злагодженню. Форму військовому дала держава, а змінну – горохівські волонтери.

Бійцям дозволили ходити у тому, що зручно, намети, у яких вони мешкають, обігрівають буржуйками.

Член громадської ради при Волинській облдержадміністрації, офіцер відділення особового складу штабу бригади Костянтин Байчук показав спальник, який видала армія. Запевняє, що він теплий і зручний. У армійців є також спальники іншого зразка, які видали волонтери.

Бійці отримають благодійну допомогу: одяг, харчування, ліки.

«Медикаментами, в більшості, на відсотків 80-70 допомагають волонтери, небайдужі люди», – розповів ординатор хірургічного відділення Віталій Маланчук.

«У наші обов’язки полягають в наданні першої долікарської, а також кваліфікованої лікарської допомоги. В основному, приблизно десь 80% хворих лікується на полігоні, близько 10-15% направляємо в госпіталь», – стверджує лейтенант медичної служби Віктор Романчук.

З його слів, найчастіше військові хворіють на ГРВІ: бронхіти, пневмонії, а також незначні травматичні пошкодження.

Медсестра 14-ої бригади Галина Сорочинська розповіла, що попри великий потік хворих – 40-50 людей, вона намагається надавати допомогу кожному з них.

Окрім того, на території дислокації бригади встановили баню. Щоправда, до неї потрібно пройти кількасот метрів і працює лише 3 дні в тиждень.

Як розповів командир взводу забезпечення РМЗ 14 ОМБР Іван Вишневський, бійці миються за графіком.

Нагадаємо, 51 ОМБ розформували 30 листопада. Тепер бригаду з більш ніж 75-річною історією згадуватимуть хіба що в підручниках військової історії. А нагороди і почесні звання стануть експонатами архівів та музеїв.

ЧИТАЙТЕ ДЕТАЛЬНІШЕ: ЯЦКІВ ПРО 51 ОМБ: «РОЗФОРМУВАННЯ ЧАСТИНИ - ЯК ПОХОРОН»

Нагадаємо, перші втрати 51 ОМБ зазнала 22 травня, коли терористи обстріляли блок-пост під Волновахою (Донецька область). На місці загинуло 9 чоловіків. Згодом стало відомо, що військові помирають в лікарнях від отриманих поранень.

У липні 51-ша прийняла бій на Луганщині. Тоді обійшлося без втрат. На кордоні Луганщини з Росією група волинських військових була змушена відступити і перетнула кордон з Росією. Спершу, без розбору, їх охрестили дезертирами і зрадниками, розповівши про це на всю країну. Згодом, під час з’ясування обставин, виявляється, що іншого виходу в них не було, офіцер бригади заявив, що це не дезертирство, і на бік ворога ніхто не переходив: у бійців закінчилися боєприпаси, їжа, якби вони не відступили на територію сусідньої держави, їх би просто не залишилося в живих. Згодом, після повернення на територію України, коли вони відмовилися отримати російське підданство, їх бере в «лещата правосуддя» військова прокуратура. Бійці опиняються в Запоріжжі, під слідством. Потім їх таки відпустили до Володимира-Волинського.

А потім був Іловайськ – «братська могила», як дехто почав називати цю територію. Саме так "відсвяткувала" 51 ОМБ День незалежності України. У той час, коли в Києві проходив військовий показовий парад, бійців оточували. А потім крили з усіх видів озброєння. Саме 24-го серпня на територію України зайшли вже не найманці-бойовики, а регулярна російська армія, ті самі псковські і костромські десантники, які, начебто, «заблукали».

Після низки трагічних подій, Президент України ухвалив рішення щодо розформування 51 бригади.

До складу 14 бригади увійшло 4 підрозділи 51-шої: реактивний дивізіон, танковий батальйон, протитанкова батарея і рембат.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus