USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Поповнення у банду «ЛНР» їхало через Волинь

24 Травня 2015 18:10
На блокпосту при виїзді з Лисичанська затримали двох білорусів, які збиралися воювати на боці терористів "ЛНР" у банді Мозгового (який, до слова, сьогодні був убитий невідомими).

Чоловіки нелегально перетнули державний кордон України у Волинській області, а потім через Шацьк, Ковель, Київ і Харків добралися до Луганщини.

Про це повідомив у Фейсбуці глава Луганської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль.

"На блокпосту при виїзді з Лисичанська затримали двох громадян Білорусі – 37-річного та 34-річного чоловіків із Брестської області. Намагалися пробратися на окуповану територію й воювати на боці терористів. Один колишній десантник, другий не служив, але числиться в резерві на військовому обліку. Нелегально перейшли державний кордон України у Волинській області, а потім через Шацьк, Ковель, Київ і Харків добралися до Луганщини", - пише Москаль.

Зі слів глави Луганської ОДА, білоруси спочатку пояснювали, що хочуть потрапити в окупований Перевальск начебто до родичів, але потім зізналися, що насправді їхали воювати на боці "ЛНР", конкретно – до Мозгового в Алчевськ.

"Білоруси детально написали про все від руки й розповіли на відеозапис. Хотіли воювати не з ідеологічних міркувань за якийсь там "русскій мір", а щоб заробити гроші. Не забули взяти з собою військові квитки.

Це затримання фактично врятувало "заробітчан" від великої дурниці, а може, й від смерті. Таких, що воюють на тому боці за гроші – вбивають наших хлопців, руйнують інфраструктуру й житло – дуже багато. Ці двоє не встигли зробити нічого такого, тому просто видворимо їх на батьківщину. Хай із ними розбираються свої силовики. А за те, що їхали вбивати українців, – Бог їм суддя", - зазначає Москаль.

На блокпосту при виїзді з Лисичанська затримали двох громадян Білорусі – 37-річного та 34-річного чоловіків із Брестсько...

Posted by Hennadii Moskal on 24 Май 2015 г.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus