USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

На Волині розпочалась інвентаризація земель

3 Лютого 2015 17:43
Розпочала роботу спеціалізована комісія з проведення інвентаризації земель сільськогосподарського та несільськогосподарського призначення, розташованих в межах населених пунктів Волині за їх межами.

Також комісія здійснюватиме оцінку ефективності їх використання. Про це повідомили у прес-службі ГУ Держземагентства у Волинській області.

Комісію створили на виконання розпорядження голови Волинської облдержадміністрації Володимира Гунчика, який таким чином поставив мету – підвищити ефективність використання земель, впорядкувати надходження плати за землю.

Днями відбулося перше засідання комісії, яку очолює радник голови Волинської ОДА Сергій Кошарук (якого, до слова, сьогодні Гунчик зробив своїм заступником). Участь у роботі також взяв начальник Головного управління Держземагентства в області Василь Василенко, фахівці землевпорядних служб області, державної фіскальної служби, представники низки управлінь та відомств області.

ЧИТАТИ ЩЕ: НА ВОЛИНІ ХОЧУТЬ ТОЧНО ЗНАТИ, ХТО СКІЛЬКИ МАЄ ЗЕМЛІ

Відтак, в ході засідання було поінформовано, що визначено першочергові завдання комісії, а саме:

- виявлення земельних ділянок, що не використовуються або використовуються нераціонально, не за цільовим призначенням;

- виявлення земельних ділянок, які використовуються без оформлення відповідних прав на землю та їх обмежень, або права користування якими не встановлено та не здійснено державну реєстрацію;

- виявлення резервів збільшення надходжень від плати за землю до місцевих бюджетів.

Для оптимізації роботи комісії з такими ж завданнями будуть створені у всіх районах Волині.

Інвентаризація та перевірка використання усіх земель сільськогосподарського та несільськогосподарського призначення, розташованих в межах населених пунктів та за їх межами буде здійснена до 10 березня 2015 року.

За результатами перевірок визначать переліки земельних ділянок державної та комунальної власності, які використовуються неефективно, з порушенням вимог земельного законодавства та не перебувають у власності чи користуванні.

А потому – Головним управлінням Держземагентства в області та РДА, відповідно до повноважень, будуть надані рекомендації органам місцевого самоврядування щодо ефективного використання земель, проведення нормативної грошової оцінки земель, на яких вона не проведена, надання в оренду земель державної та комунальної власності, не наданих у власність та користування на конкурентних засадах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus