USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Сільську медицину віддадуть районам

15 Грудня 2010 15:19
Приміщення сільських ФАПів, дільничних лікарень та амбулаторій планують передати у комунальну власність районів – з цього розпочнеться реформування системи охорони здоров’я у Волинській області, яка підвищить якість, доступність та ефективність надання медичних послуг.

Про це йшлося 15 грудня в ході робочої наради з питань реформування системи охорони здоров’я в рамках економічних реформ 2010-2014 років.

За словами заступника начальника управління охорони здоров’я Волинської облдержадміністрації Івана Грицюка, оформлення відповідних нормативних актів на передачу медичних закладів сіл та селищ області у спільну власність територіальних громад районів хочуть завершити до кінця нинішнього року, а саме до 25 грудня, коли закінчується фінансовий рік.

Для того, аби розпочати процедуру передачі, пояснив Грицюк, кожна районна рада повинна дати відповідний дозвіл. Окрім цього, потрібне і позитивне рішення сесії сільської чи селищної ради. Але для того, щоб впоратись із можливими суперечностями, в районах створять робочі групи.

А суперечності таки виникатимуть, переконували Грицюка учасники наради. Так, представники Турійського та Луцького районів розповіли, що влада низки сіл та селищ їхніх районів не хоче віддавати приміщення місцевих медзакладів на баланс районів. Пояснювали це побоюваннями сільським голів тим, що з подачі районної влади сільські ФАПи можуть просто закрити, відтак мешканці сіл мають шанс лишитися навіть без мінімального медичного обслуговування.

Ще одна проблема – у багатьох населених пунктах фельдшерсько-акушерські пункти розміщені в одному приміщенні з іншими установами – бібліотеками, дитсадками, клубами тощо.

Натомість заступник голови ОДА Олександр Курилюк наголосив, що такі «проблемні» випадки треба ретельніше вивчати та питатися поради у юристів. Крім цього, на його думку, важливо чітко пояснити важливість реформи депутатам сільрад та сільським головам.

«Треба переконувати депутатів. Але в кожному конкретному випадку треба радитись і шукати свої підходи… В першу чергу треба працювати з тими, де є розуміння влади села», – зазначив посадовець.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus