USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У лікарнях області бракує акушерів-гінекологів

5 Травня 2010 17:35
Лікарів цього профілю на Волині ніхто не навчає – вони здобувають професію у Києві, Львові, Тернополі та Чернівцях.

Під час «круглого столу» в рамках всеукраїнського місячника планування сім’ї зясувалося, що хорошим рівень підготовки молодих лікарів-гінекологів не назвеш. Адже вони навчаються у медінститутах шість років. Потім три роки навчаються в інтернатурі, проте практичні навички здобувають уже безпосередньо на місці роботи.

«Є й дефіцит молодих кадрів. Адже спеціаліст по закінченню навчання отримує від 800 до тисячі гривень заробітної платні. Молодь воліє краще розповідати і рекламувати медичні препарати, аніж працювати за фахом», - каже заступник начальника обласного управління охорони здоров’я Марія Гогоша.

Не вистачає акушерів-гінекологів у районах - усього один-два таких спеціалістів. Бракує Волині лікарів-андрологів, тобто спеціалістів, які опікуються чоловічим репродуктивним здоров’ям.

Проте, за словами Марії Гогоші, пологові стаціонари навіть у районних центрах - «як в країнах Європи». У пологових відділення зроблені ремонти. Під час пологів можуть бути присутніми родичі вагітної, а немовля прикладають до грудей у перші години народження.

«Збільшується кількість пологів без ускладнень. Якщо у 2005 році такий показник складав 42 %, то у 2009 уже 72 %. Збільшується й сама кількість пологів, спостерігається позитивний приріст населення», - сказала Марія Гогоша.

Довідково:

У 2009 році на охорону здоров’я волинян було затрачено два мільйони 904 тисячі гривень. Зокрема, 268 тисяч із державного бюджету, один мільйон 668 тисяч із обласного бюджету та 976 тисяч позабюджетних коштів.

Для порівняння, минулоріч на ті ж цілі було витрачено 13 мільйонів гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Катерина Показати IP 5 Травня 2010 18:34
Фотографію ви підібрали просто "супер"...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus