USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Мобілізація на Волині: проблемні питання

14 Серпня 2014 16:38
Що стає на заваді третій хвилі мобілізації на Волині, розповів заступник військового комісара Волинської області Володимир Бондарук.

Про це йшлося під час інтерактивного прес-клубу на тему «Коли Вітчизна в небезпеці, війську має допомагати кожний?», що відбувся 14 серпня у Луцьку.

Зі слів Володимира Бондарука, проблем наразі достатньо. Так, на заваді проведення третьої хвилі мобілізації стали матері військовозобов’язаних, яким почали вручати мобілізаційні розпорядження. Люди, мовляв, не зрозуміли, навіщо це потрібно. Заступник військового комісара області пояснив, що третя хвиля часткової мобілізації відбувається для того, щоб поповнити бойові втрати, поповнити 15 бойових військових частин та 44 частини забезпечення, які мають сформуватися під час хвилі.

«Багато питань виникає у жінок, батьків та родичів: а чому беруть мого, а іншого не беруть? Тому що мобілізація проходить тих військово-облікових спеціальностей, які необхідні для військової частини. Якщо треба механіки-водії танків, БМП, БТР, навідники гармат, зв’язківці, то виходить так, що з однієї місцевості більше, ніж з іншої», - пояснив Володимир Бондарук.

Він зауважив, що існують проблеми із законодавством. Так, якщо триває війна, потрібно визначитися з виїздом за кордон тих громадян, які можуть служити в ЗСУ. З його слів, чимало волинян під час мобілізації виїжджають за межі країни, на заробітки в Росію, Італію, Польщу, перечікуючи за кордоном, доки завершиться третя хвиля мобілізації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
033 22 Показати IP 14 Серпня 2014 16:43
Який БАРДАК розвели за 23 роки в Україні! Це би в країні карлика хто питав - нащо в армію іти або хоч одна мати рота відкрила. А ще хочуть Расєю перемогти!
?! до 033 22 Показати IP 14 Серпня 2014 17:02
Геть усіх військових (ЗІ ЗВАННЯМИ), які усі ці 23 роки не мали ПОНЯТТЯ в чому їхнє призначення. І тільки зараз ми бачимо ХТО Є ХТО. І за що їм давали звання та інші привілеї, не зрозуміло. Щоб зараз вони РОЗВОДИЛИ РУКАМИ? Вони хоч знають, що професія військових передбачає війну?
ЯЯ Показати IP 14 Серпня 2014 16:49
А в нас нема війни, в нас АТО, а з терористами повинні боротись спецпідрозділи, МВС, СБУ, а не цивільні мобілізовані громадяни. Ваша мобілізація взагалі незаконна. Правильно стали на заваді матері - скільки можна забирати дітей на смерть? Зброєю не забезпечують, засобами захисту не забезпечують, їжею водою не забезпечують, воювати не давють, бо"мирні жителі" , б...ть, там тусуться, виставляють наших солдат, як мішені для обстрілу для зі всіх сторін. То скільки ж терпіти можна.
У-ух! до ЯЯ Показати IP 14 Серпня 2014 16:53
Дійсно НЕ війна ,А вТО майдан якийсь незрозумілий...
ЯЯ до У-ух! Показати IP 14 Серпня 2014 17:01
А ти чув щоб у нас офійцно було оголошено, що в країні війна, чи військогвий стан? В Україні проводиться АНТИТЕРОРИСТИЧНА ОПЕРАЦІЯ, для особливо обдарованих, повторю, що цивільних громадян для боротьби і знешкодження терористів мобілізовувати НЕ МАЮТЬ права, бо це нонсенс і повна дурня. Для таких цілей,як правило задіюють тих, хто повинен цим займатись- силові структури. Нагадати скільки сотень тисяч у нас в країні спвробітників МВС, СБУ, спецпідрозділів - для чого стільки років держава їх утримувала?
що це таке? до ЯЯ Показати IP 14 Серпня 2014 17:07
У нас багато що заборонено, проте робиться. Люди звикли просто до того, що їх обманюють, на них хочуть нажитися, все вирішують звязки і гроші. Чесні люди стали лохами, а хитрі і підступні - відпочивають за кордоном. Буква закона грає не верховну роль. Так не має бути!
Анонім до ЯЯ Показати IP 14 Серпня 2014 17:40
Якраз щодо " війни " стаття. Почитайте. http://www.2000.ua/v-nomere/forum/mnenie/montjan-ne-voina_-a-dogovornjak.htm
надія до Анонім Показати IP 14 Серпня 2014 18:18
БРЕД. ПРОКАЦАПСЬКА ТЬОТКА. Краще скажіть, як КРИМ опинився в Росії? Чи була це війна? Чи може нам ВСІ території "ЗЕЛЕНИМ КОЗЛАМ" так "мирно" віддати? Нащо карлику об'являти війну? Він же думає, що найхитріший.
Утопія Показати IP 14 Серпня 2014 16:56
А коли буде відомо, хто з посадовців або їхніх родичів поїхав у зону АТО?
Анонім Показати IP 14 Серпня 2014 17:00
Підтримую. У нас дійсно війна не оголошена, то чому тільки прості люди мають іти воювати, нехай прикордонна служба не пускає чоловіків, які тікають за кордон. Але якщо в нас і не має засобів захисту, то сідайте за стіл переговорів, ідіть на якісь поступки, аби тільки був МИР.
Порох Показати IP 14 Серпня 2014 17:03
Та сам син президента Порошенка закордоном, він свого синулю ховає а чужих дітей відправляє, з себе треба починати та показати приклад
вона Показати IP 14 Серпня 2014 17:27
Якби на АТО відправили б депутати Верховної ради і президент рідних синів тоді б війна закінчилась максимум за місяць другий, а якби ще комусь з їхніх синків відірвало б ноги чи руки тоді б не пройшло б і дня і кінець війні.
ЛИТВА Показати IP 14 Серпня 2014 19:43
коментар було видалено
Дійсно Показати IP 14 Серпня 2014 22:15
Добре чужими руками жар загрібати! Всі такі розумні, кричать, що Украіну захищати треба! А як повістка приходить додому, то по іншому на це дивишся! Політики війну не оголошують, наших хлопців туди пхають на вірну смерть! Нехай вже зразу в військоматі розстрілюють, щоб потім не везти хто-зна звідки! В Украіну щодня військова техніка заходить з Росіі, пишуть про це всі, а виходить що це проста констатація фактів!!! Шкода...
localhost Показати IP 14 Серпня 2014 23:04
коментар було видалено
саня луцьк Показати IP 6 Січня 2015 15:27
хай депутати идуть ....и и ти хто розикрав державу за 23 роки....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus