USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Військкомати уже не роздають повістки

8 Вересня 2014 13:10
Військкомати уже не роздають повістки. Про це повідомив у коментарі кореспонденту Інформаційного агентства Волинські Новини заступник військового комісара Волинської області Володимир Бондарук.

З його слів, термін виконання наказу про третю хвилю мобілізації минув у суботу, 6 вересня о 24.00, і вже два дні мобілізації в Україні немає.

Підсумки, зазначив він, підбиватимуться під час засідання оперативного штабу при облдержадміністрації. Однак засідання, як і зазвичай, відбудеться у закритому режимі, а інформацію про кількість мобілізованих волинян поки що не розголошують.

Нагадаємо, Закон «Про часткову мобілізацію» підписав Петро Порошенко 23 липня 2014 року. Щодо цього, ІА Волинські Новини повідомляло кому варто очікувати повісток, а кого мобілізація не торкнеться. Особливо занепокоєними мобілізацією були фермери, які заявляли, що через мобілізацію під загрозою - збір врожаю на Волині.

В області посилювали заходи, щоб не допустити ухилення від мобілізації. Окрім того, в цій сфері «працюють» російські спецслужби, які створили «фейк» про мобілізацію в Україні, мовляв, юнаків призовного віку міліціонери разом з військовими хапають просто на вулицях, у потягах чи автобусах і відразу відправляють в зону АТО.

А у військкоматі з реалізацією мобілізаційного плану стикнулися з низкою проблем. Зокрема, на заваді проведенню третьої хвилі мобілізації стали матері військовозобов’язаних, яким почали вручати мобілізаційні розпорядження.

Для того, аби вирішити проблемні питання, відбувся інтерактивний прес-клуб на тему «Коли Вітчизна в небезпеці, війську має допомагати кожний?». Тоді Володимир Бондарук пояснював, що в області проходить мобілізація військовозобов’язаних тих військово-облікових спеціальностей, які необхідні для військової частини. Зокрема, були дуже потрібні такі спеціальності, як механіки-водії та командири танків та БМП, навідники, зв’язківці, медики, а також кухарі. Планували укомплектувати 15 бойових частин та 44 частини забезпечення. Загалом мобілізації підлягало 40-50 тисяч українців.

Водночас голова Волинської ОДА Володимир Гунчик під час своїх оперативних нарад неодноразово розповідав, що третя хвиля мобілізації в області проходить незадовільно. Він просив міліцію і прокуратуру перевірити ці факти. Оскільки під час мобілізації до війська, стало відомо, що голови селищних та районних рад Волині відмовляються отримувати мобілізаційні документи та вручати їх чоловікам, і розповідають, що їм погрожують. Однак Володимир Бондарук запевняв, що «нікуди сільські голови не дінуться» і виконуватимуть покладені на них обов’язки.

Власне, під час двох попередніх хвиль мобілізації призвали майже 4 тисячі чоловіків. За період третього призову, а це 45 днів, до 6 вересня мали б призвати з Волині ще близько 3-х тисяч чоловіків. Однак, про результати мобілізації на Волині поки що офіційно не звітують.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Анонім Показати IP 8 Вересня 2014 13:29
Cинків Гунчика в АТО. А то нікуди вони не дінуться. Наші йдуть ,а твої відсиджуюють дома,наших вбивають, а ти собі керуєш.Бог є на небі
віктор Показати IP 8 Вересня 2014 13:44
коментар було видалено
віктор Показати IP 8 Вересня 2014 14:31
про гунчикову сім,ю ну хоч щось повідомте...чи є що скривати
ЯЯ до віктор Показати IP 8 Вересня 2014 14:40
Тьфу ти! А ти мабуть вже той сюжет про Ляшка аж на пам"ять знаєш із закритими очима до найменших подробиць - стільки разів передивлявся і без сумніву задоволення отримував! Це культурно називається "порпатись в чужій білизні", а по суті , то свиня ти.
віктор до ЯЯ Показати IP 8 Вересня 2014 14:49
яя воно і є яя...це про все говорить
Дістав! до віктор Показати IP 8 Вересня 2014 15:08
При чім тут дружина?! Розкажу, у Гунчика друга молода дружина, спільних діток немає, а ті, що є - від першого шлюбу. Знайшов собі молоденьку і покинув першу... от і все...
Тарас Чурило Показати IP 8 Вересня 2014 15:04
Цікаво, скільки синів високопосадовців отримали повістки? Використовують простих сільських хлопців як гарматне мясо:(

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus