USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.10
  • PLN 9.76 9.92

Брат мобілізований, тому не міг залишити матір: на Волині судили чоловіка, який відмовився від повістки

26 Листопада 2023 21:23
Рік умовного покарання отримав волинянин, який відмовився отримувати повістку про призов на військову службу. Чоловік це пояснив тим, що його брата мобілізували, тому він єдиний, хто може доглядати за матір'ю.

Про це йдеться у вироку Любешівського районного суду.

З матеріалів справи відомо, що Василь М. визнаний військово-лікарською комісією придатним до військової служби. 27 червня в центрі комплектування та соціальної підтримки він відмовився від отримання бойової повістки про призов на військову службу під час мобілізації.

Читати ще: Має проблеми з серцем, а ВЛК визнала придатним: судили волинянина, який відмовився від повістки

6 травня Василь М. не з'явився до пункту збору на відправлення у складі команди до військової частини для проходження служби.

Волинянин під час розгляду справи визнав свою вину. Він повідомив суду, що відмовився отримувати повітку, бо переживав за матір, її стан здоров'я, не міг залишити її одну, бо його рідний брат мобілізований.

Читати ще: Дружина виїхала за кордон і вертатися не планує: волинянин відмовився від мобілізації, бо сам виховує двох дітей

Представники Феміди призначили ухилянту покарання у виді трьох років позбавлення волі, яке замінили на рік умовного терміну.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Нікіта Показати IP 28 Листопада 2023 00:15
Якась дурість. А чому не дали відстрочку. Що дійсно буде з матір'ю.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus