USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині учні розробили у шкільній STEM-лабораторії робота-сортувальника

20 Березня 2024 08:11
15 березня учні 11 українських навчальних закладів презентували свої перші проєкти, розроблені у власних шкільних STEM-лабораторіях на загальнонаціональному онлайн-конкурсі. Серед вихованців Володимирського району свої роботи представили школярі Зимнівського та Володимирського ліцею № 5.

Про це повідомляє БУГ.

У Зимнівському опорному ліцеї та Володимирському ліцеї № 5 завдяки швейцарсько-українській Програмі EGAP та IT-компанії EPAM Ukraine обладнали наукові майстерні 3D-принтерами, метеостанціями, наборами роботизованих конструкторів, цифровими лабораторіями для фізики й біології тощо. Наприкінці минулого року шкільні вчителі пройшли спеціальне навчання для роботи з 3D-принтерами та датчиками, а також з обладнанням для створення роботів. Потім сформували тематичні гуртки, у яких навчається приблизно по 10-20 учнів.

Учні Зимнівського та Володимирського ліцею Віталій Ковальчук, Вадим Сорочук та Давид Поліщук взяли участь в онлайн-конкурсі серед 11 шкіл зі всієї України. 5-класники Зимнівського навчального закладу представили робота, що сортує сміття, створеного за допомогою конструктора «Лего».
Як розповіла директорка навчального закладу Юлія Степанюк, раніше вони взяли участь у конкурсі «Назад у майбутнє», де потрібно було дітям показати свою школу майбутнього у 2030 році.

«За підсумками конкурсу ми отримали STEM-лабораторію, яку розмістили у класі інформатики. Вона складається з мультибордів, 3D освітньої лабораторії, комплекту роботів з Лего, комплекту роботів Arduino, з датчиків, цифрових мікроскопів, метеостанції. Дане обладнання дає можливість максимально цифровізувати шкільний процес. Його використовують не лише на інформатиці, а й на інших уроках, таких як біологія, інформатика, фізика, хімія», – розповіла керівниця Зимнівського опорного ліцею.

Читати ще: Польоти на симуляторі БПЛА та моделювання: як працює STEM-лабораторія у Центрі позашкільної освіти в Луцьку. Фото

З нового року запрацював гурток з робототехніки для школярів різного віку від початкової до старшої школи, додав вчитель інформатики Богдан Богдан. Наразі гурток відвідує близько 10 учнів тричі на тиждень.
«Дітям дуже цікаво створювати проєкти, програмувати, особливо коли конструкція рухається та ще й говорить. Під час занять діти вивчають мову програмування у спеціальній програмі. Думаю, що й надалі вони будуть відвідувати гурток та активно використовувати свої ідеї, реалізовувати їх у житті, розвиватися та працювати у команді», – розповів вчитель.

Перед тим, як викладати учням, вчителі також пройшли відповідне навчання у Києві. Також складали роботів з лего, брали участь у змаганнях. На курсах у Житомирі навчалися працювати з 3D-принтером, який нині також є у Зимнівському ліцеї. І тепер усі ці знання передають дітям.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus