USD 39.55 39.80
  • USD 39.55 39.80
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.72 9.90

Польща планує викликати на військові збори 200 тисяч резервістів

1 Листопада 2023 16:56
У Польщі наступного року може бути призвано на військові збори до 200 тис осіб – резервістів та осіб, які є корисними для армії.

Про це пише польська газета Rzeczpospolita, передає Главком.

Кількість осіб, які мають проходити військові збори, щорічно визначається постановою Ради міністрів, сказала виданню представниця Центрального військкомату підполковник Юстина Балик.

«У цій постанові на 2024 рік у рамках військових навчань планується призвати до 200 тис осіб», – зазначила Балик.

Тривалість військових навчань резервістів залежить від досягнення поставленої мети підготовки, додала підполковник. У середньому це більше семи днів. Однак рішення у цьому випадку приймають командири військових частин, сказала Балик.

Резервісти будуть покликані на навчання відповідно до їх військових спеціальностей. Крім того, можуть залучити осіб із кваліфікацією та навичками, корисними для Збройних сил Польщі, зокрема IT-фахівців, лікарів, ветеринарів, водіїв категорій C та D.

«Для цих людей бажано проводити на військові навчання у вихідні. Також військові збори можуть бути призвані також особи без військової підготовки, які мають спеціальні кваліфікації та навички, корисні у Збройних Силах Польщі. Таких людей буде не більше 3 тис», – повідомила підполковник.

Читати ще: В уряді Польщі фіксують все агресивнішу пропагандистську діяльність Білорусі та РФ

За призовом резервісти повинні з’явитися до Центру комплектування, а після отримання направлення – до конкретної військової частини. Особи, які не можуть цього зробити за станом здоров’я, будуть направлені до районних медичних комісій.

Як пише видання Rzeczpospolita, на навчання частіше викликали військовослужбовців запасу з типовими бойовими спеціальностями, наприклад, оператори кулеметників, гранатометників, оператори бойової техніки та засобів зв’язку. Вік військовослужбовців запасу, призваних яких можна викликати на збори, регулюється законодавством. Так для рядових вік до 55 років, а для старшин та офіцерів – до 63 років.

Нагадаємо, у жовтні-листопаді цього року Збройні сили Польщі проводять військові навчання Zubr-23 біля кордону з Росією та Білоруссю. Метою навчань є зміцнення співпраці польських військових місцевими адміністраціями, а також перевірка боєздатності підрозділів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus