USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Польські перевізники хочуть знову блокувати «Ягодин–Дорогуськ»

13 Грудня 2023 10:52
Пункт пропуску «Ягодин-Дорогуськ», де 11 грудня припинили страйк польські перевізники, можуть знову заблокувати.

Про це в ефірі Суспільне. Спротив розповіла речниця Волинської митниці Валентина Черниш. З її слів, організатор попереднього страйку подав нову заявку на повторну акцію протесту, яку хочуть розпочати із 18 грудня.

«Побачимо, як відреагує місцева влада на це клопотання. Крім того, у страйкарів залишається право оскаржити в суді попереднє рішення про скасування протесту. Можемо ці ризики оцінювати всяко, але працюємо далі», – зазначила речниця Волинської митниці.

Читати ще: Протест польських перевізників на ПП «Ягодин – Дорогуськ» розігнав місцевий чиновник

Як додала Валентина Черниш, станом на 13 грудня деблокований «Ягодин–Дорогуськ» працює ще не на повну потужність. Через тривалу блокаду чимало водіїв масово поїхали саме на звільнений пункт пропуску.

Наразі на перетин кордону з польського боку очікують орієнтовно 700 ваговозів. За добу волинські митники оформили на в'їзд в Україну 450 вантажівок, на виїзд – 300.

Щодо вантажівки протестувальників, яка 11 та 12 грудня блокувала під'їзд до пункту пропуску з польського боку, то нових інцидентів митники не фіксували.

Як інформували, блокування українсько-польського кордону призвело до зниження експорту через пункти пропуску на 40%, що, своєю чергою, спричинило втрату держбюджетом 9,3 млрд грн через недонадходження митних платежів. Зокрема, через блокаду «Ягодина» держбюджет не отримав близько 1,2 млрд грн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Клава Показати IP 14 Грудня 2023 03:11
а дебільні польські блокадники покрили попередні збитки ?..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus