USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.63 39.85
  • PLN 9.70 9.86

У ліцеї Берестечківської громади відкрили меморіальну дошку загиблому Герою

1 Лютого 2024 21:29
1 лютого 2024 року в Лобачівському ліцеї відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки в честь загиблого Героя, випускника закладу Мельничука Сергія Михайловича – військового 14-ої окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого.

Про це інформують у Берестечківській громаді.

Чоловік обіймав посаду головного сержанта-командира кулеметного відділення кулеметного взводу 2-ої стрілецької роти 1-го стрілецького батальйону. Героїчно загинув 2 серпня 2023 року поблизу села Орлянське Куп’янського району Харківської області, захищаючи територіальну цілісність України.

На урочистій церемонії відкриття меморіальної дошки воїну були присутні рідні, друзі загиблого, однокласники, представники влади, педагоги, учні та небайдужі жителі громади.
Читати ще: У волинському селі відкрили меморіальну дошку на честь загиблого воїна

Урочисте відкриття розпочалось з хвилини мовчання та звучання Державного Гімну України.

Честь відкрити пам’ятну дошку, встановлену на будівлі навчального закладу, була надана дочці Дарині та сину Героя Михайлу.

Настоятель Свято-Троїцького храму с. Лобачівка о. Сергій Петрощук відслужив чин заупокійної панахиди та освятив меморіальну дошку.
Читати ще: Загинув у день народження: в селі поблизу Луцька відкрили меморіальну дошку Герою Олегові Корецькому

З скорботними словами до присутніх звернулися заступник міського голова з питань діяльності виконавчих органів Берестечківської міської ради Валентина Залевська, староста Лобачівського старостинського округу Ігор Маслійчук, брат Героя Олександр, перша вчителька Людмила Семенівна Пенцак та однокласниці Сергія – Людмила Бесараб і Марія Даценко.
Читати ще: У ліцеї на Волині відкрили меморіальні дошки чотирьом полеглим воїнам, які там навчалися

Після цього учасники заходу поклали квіти, низько схиливши голови на знак великої шани та вічної пам’яті.

«Ще в одному ліцеї нашої громади з’явився пам’ятний знак, який знову і знову буде нагадувати нам про війну, про Героя, який загинув захищаючи незалежність нашої держави.

Низький уклін усім Героям, які віддали своє життя за свободу та незалежність нашої держави. У наших серцях вічно буде жити пам’ять про них. Ми в неоплатному боргу перед жертовністю матерів, дружин і дітей загиблих Воїнів. Допоки ми живі – житиме пам’ять про наших Героїв. Герої не вмирають! Вони будуть жити у пам’яті завжди», – йдеться в повідомленні громади.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus