USD 39.70 39.90
  • USD 39.70 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинський підприємець набрався боргів у брата і податкової та хоче стати банкрутом

21 Лютого 2024 06:21
Винен кругленькі суми власному братові та податковій – мова про колишнього ФОПа Олександра Асютіна. Чоловік раніше торгував рибою, а потім, з його слів, через махінації бухгалтерки нахапався боргів.

Чи реструктуризують суму, яку волинянин винен податковій і брату, чи все ж йому доведеться банкрутуватись – у сюжеті ТРК «Аверс».

Втрапив у боргову яму через недобросовісну бухгалтерку: у Господарському суді Волинської області продовжують слухати справу щодо Олександра Асютіна. Волинський експідприємець, який займався торгівлею рибою та морепродуктами, подався до суду банкрутуватись. Справа вже давня: у далекому 2019 році він встиг анулювати своє свідоцтво платника. Серед кредиторів – рідний брат Олександра Асютіна, йому чоловік боргує 724 тисячі гривень. Волинянин позичив гроші в брата у 2021 році.

За п’ять місяців до того, як Олександр Асютін пішов у суд банкрутуватися, склав із братом договір іпотеки. Відповідно до нього, шляхом стягнення на предмет іпотеки (а заклав колишній ФОП будинок і кілька земельних ділянок) Олександр Асютін погасив більшу частину позики в понад п’ять мільйонів. Решту суми, схоже, чоловік сплатить у межах реструктуризації боргів. Є й інший кредитор – волинська податкова, якій чоловік винен 616 тисяч гривень. Ця сума – податкові борги та штрафи, що тягнуться за волинянином. Як розповів Олександр Асютін, заборгував так багато через махінації своєї колишньої бухгалтерки.

«Ця справа була дуже давно – років п’ять тому. Там мені багато накрутила бухгалтер. Через пів року на мене відкрили кримінальну справу за несплату податків. Податкова мені сказала, яку суму заплатити – я й сплатив те, що бухгалтер наробила. Вони сказали, що я чистий. А потім через три роки в мене ще 170 тисяч вилізло. Я вирішив банкрутуватися, бо відчуваю, що від мене не відчепляться», – каже Олександр Асютін.

За словами чоловіка, боргів накрутила бухгалтерка. Потім довелося позичати гроші у брата, а відтак і банкрутуватися. Щоправда у Господарському суді Волинської області слухали справу про неплатоспроможність, бо ж мова йде про ФОПа. Суд визнає фізичну особу банкрутом лиш тоді, коли аж ніяк не можна здійснити реструктуризацію боргів.

До слова, для фізичної особи та ФОПа реструктуризація боргів – це свого роду відновлення платоспроможності. Таким чином оплачується лише частина заборгованих сум, решту просто списують. На чергове засідання у Господарський суд сторони у цій справі не з’явились. Однак журналісти дізналися від судді, що податківці таки погодили план реструктуризації боргів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Марія Показати IP 21 Лютого 2024 15:10
Брехло,брехло.То подай на бухгалтеру в суд,якщо вона в тебе офіційно працювала.А якщо ні,то нехай тобі нарахують ЄСВ,ПДФО,ВЗбір і штрафи,штрафи за неоформлення трудових відносин.А тоді подумають банкрут чи зловживання кредиторами?
Лучанин Показати IP 21 Лютого 2024 20:33
В нашій країні якщо ти не депутат , дуже важко вести бізнес бо всім треба платити ,не залежно як ти працюєш,податкова приходить тебе оштрафувати бо в них е план
Were до Лучанин Показати IP 22 Лютого 2024 10:37
Скільки разів до тебе приходили?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus