USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Мужність бойового командира 14 ОМБ міський голова оцінив у 621 грн

13 Червня 2018 15:28
Екс-командира 14-ї окремої механізованої бригади полковника Олександра Жакуна нагородять почесною грамотою та грошовою премією у розмірі 621 гривень.

Про це йдеться у розпорядженні міського голови Володимира-Волинського Петра Саганюка №205 «Про виділення коштів з цільового фонду для нагородження командира 14-ої ОМБР Жакуна О.М.» від 8 червня 2018 року.

«За мужність, професіоналізм, зміцнення обороноздатності 14-ої Окремої механізованої бригади нагородити Почесною грамотою міської ради та грошовою премією у розмірі 621,12 (шістсот двадцять одна) гривня 12 коп. з нарахуваннями командира в/ч А 1008 полковника Жакуна О.М.», - йдеться у розпорядженні.

Якщо командир 14 бригади полковник Жакун отримав премію у розмірі 621 грн, то премія голови «Нафтогазу» Коболєва становить 8 млн доларів. Про це доречно зауважив у Фейсбуці відомий волинський краєзнавець, кандидат історичних наук, директор бібліотеки СНУ імені Лесі Українки Володимир Собчук, відзначаючи рівень кричущої несправедливості, який існує в державі, і якому потурає нинішня влада. «Ось так влада оцінює внесок командира бригади, яка тримала лінію оборони у війні та чиновника, діяльність якого є надто сумнівною», - зазначається у дописі.



Нагадаємо, бойовий офіцер, полковник Олександр Жакун очолив 14-ту механізовану бригаду 1 грудня 2014 року. До призначення комбригом керував 13-м батальйоном територіальної оборони «Чернігів-1». З 10 травня по 27 жовтня 2014 року він разом з бійцями тербату брав активну участь в АТО.

З червня 2014 року Олександр Жакун проходив службу в Луганській області, зокрема у таких населених пунктах: Станиця Луганська, Щастя, Тепле, Нижня Вільхова, Верхня Вільхова, Макарове, Ільїнка. Не обійшло в батальйоні без втрат – 9 героїв загинуло, ще 22 отримали поранення.

У вересні 2017 року командиру 14 ОМБр полковнику Олександру Жакуну вручили найвищу церковну відзнаку Волинської єпархії Української православної церкви Київського патріархату - «За жертовність» (на головному фото).

Нещодавно на посаді командира 14-ї бригади Олександра Жакуна змінив Сергій Войченко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Волинянин Показати IP 13 Червня 2018 15:35
У військових дуже пристойна зарплата, скільки можна скиглити та просити кошти на армію. Армія захищає державу, а саме владу, а владці всі мільярдери. Нехай підкине Порошенко більше!!!
Анонім до Волинянин Показати IP 13 Червня 2018 19:37
А ти хочеш заробляти пристойну зарплату таким способом?
я Показати IP 13 Червня 2018 16:04
А що ви хотіли щоб міський голова з мізерного бюджету виписав міліон? Він від всієї міської громади вручив почесну грамоту та символічні кошти на знак вдячності і пошани
Чопорний Показати IP 13 Червня 2018 16:56
То звичайна практика, коли до грамоти додається пару сотень гривень. як правило це - 200гривень. Тут воопше - величезна сума. :)
дід Показати IP 13 Червня 2018 18:33
Цих писак на передову. Дуже вже зарозумілі.
51 омбр Показати IP 13 Червня 2018 20:20
З усіх командирів бригад то полковнику Яцківу довелось вигрібти за все і вся. Можливо та людина і заслуговує якусь нагороду чи почесть чи співчутя .Жакуну вже слава богу не довелось вести ніяких наступальних потугів зразка 2014 року, вже з 2015 року почалась глуха позиційна війна на зразок ПСВ. Колись я картину в 51омбр бачив значно дурнішу ніж тих 6оо гривень. Приїхав Саганюк на своєму мерседесі майже до самої трибуни біля стройового плацу бригади(таке навіть армійськи бугри собі не дозволяли). Вийшов із машини , а вся бригада уже стоїть на плацу, підійшов до сливки(шо росла біля трибуни), зірвав декілька штук повитирав об свій дороговартісний костюм і зїв.То 600 гривень абсолютна ДРІБНИЦЯ.
сумнів до 51 омбр Показати IP 14 Червня 2018 10:14
Ви не грайте в сурми Яцківу, бо це якраз за часів керівництва цього "командира" і його наступника Півоваренка (теж з його оточення) разом з "бравими" офіцерськими воїнами 51 бригада зазнала найбільших втрат. А знаєте, на той час, навіть, якщо йшли недолугі накази з Києва, грамотний командир міг на місці вибудувати правильну тактику, спрямовану на збереження особового складу - людських життів, і виконання бойових завдань. Зараз прийнята така мода заявляти, що нічого в армії не було на той час, але сяка-така техніка була, помагали всим волонтери і прості люди. Натомість з першого дня, пам"ятаю, в частині до мобілізованих ставилися як до нагнаної зі всіх усюд скотини. Яцків зі своїм керівним складом весь час брехав нам, солдатам. Ніколи не забуду, як ми, в сукупній кількості понад 1 тис. чоловік, прийшли до штабу і стали кликати командира на відверту розмову на околиці селища Дачного. І знаєте, що зробив командир? - Витріщив очі і став сіяти паніку, нібито в цей момент до нас підходять сєпари, щоб народ розсосався.. Через кілька днів було прийнято "грамотне" рішення: екстренно порозтикати усіх по блок-постах, щоб не маячили, не гуртувалися і не задавали ніяких запитань. Як наслідок, 22 травня 2014 року, сталася перша трагедія. А все тому, що командування бригади не хотіло не тільки бути разом зі своїм особовим складом, а і не вступати у словесні суперечки з мєсним насєлєнієм, тому блок-пости поробили на зразок придорожніх кемпінгів, бо, бач облашування їх бетонними блоками (які були! в навності) викликало супротив і баязнь у мірних граждан. Півоваренко, будучи прямим вихідцем з командування 51 бригади, потім успішно продовжував справу Яцківа, очоливши її. Так само прикомандировував і розпихав своїх людей по 5, 10, 20 чоловік в різні заглибини цієї війни, щоб поменше було будь-яких зворотніх контаків. Наслідки цього всім відомі. А тепер мораль: Яцківа не нагороджувати потрібно, а разом з найближчими командирами (не усіма звісно, бо були і толкові офіцери теж) віддати під слідство і трибунал. Його участь у цьому всьому настільки вражаюче негативна, що ви собі навіть не уявляєте. А сам Яцків може писати коучингову книгу під назвою "Як вляпатися у лайно, розворушити його, напродукувати ще більше, а потім безпроблем вийти сухим і чистим в образі невинного ангела" - це буде хіт, бестселлер продажу. Сумніваєтесь, що він така людина? - Згадайте яцківське постановочне падіння при виході з літака, коли привезли тіла перших 17-х загиблих.. Це не тільки сєпари їх вбили, ця кров теж і на руках Яцківа. І тут "нещасний", здоровий як бик командир ніби втрачає свідомість. Що тут скажеш - бог чорного піару.
Андрій Показати IP 13 Червня 2018 21:46
Цікаво,які премії отримує Саганюк?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus