USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Від шприців до хірургічного обладнання: обласна дитяча лікарня отримала допомогу зі США

10 Лютого 2019 16:32
Гуманітарна допомога із Сполучених Штатів Америки прибула на Волинь. Завдяки спільній роботі народних депутатів та медиків дітлахи із чотирьох областей України зможуть безкоштовно отримати якісну медичну допомогу.

У коробках – гуманітарна допомога для 4 дитячих лікарень. Від звичайних шприців до дороговартісних ліків та хірургічного обладнання. Координатор проекту розповідає, що спочатку були проблеми із доставкою допомоги, однак, завдяки сприянню народних депутатів обласні дитячі лікарні будуть забезпечені медикаментами та обладнанням, повідомляє прес-служба волинського УКРОПу.

«15 тон 500 кілограм – це дуже велика вага для виробів медичного призначення, - розповідає виконавчий директор благодійного фонду «Серце в долонях» Олександр Кізім. - В нашого благодійного фонду уже заключна угода про співпрацю і ми надіємося, що і далі будемо співпрацювати та допомагати медичним закладам».

Уся гуманітарна допомога буде розподілена для 4 областей України, серед яких Волинь. Головний лікар обласної дитячої лікарні Сергій Ляшенко зазначив, що ця допомога з-за океану для їхньої установи не перша.

«Ця гуманітарна допомога прийшла до нас зі США, від громади міста Портленд, від американсько-української культурної асоціації. Це вже втретє. І це спеціалізована допомога для тяжких хворих, це витратні матеріали і те, що використовується кожного дня», - розповідає Сергій Ляшенко.

Значних зусиль доклали і народні депутати Ірина Констанкевич та Юрій Савчук для того аби волинські дітлахи змогли отримати якісну медичну допомогу. Ірина Констанкевич зазначає, що наразі українська медицина не в найкращому стані, тому потрібно хоч якимсь чином її підтримувати.

«У цих коробках такі необхідні речі, а якщо покласти на папір, то це багатомільйонна допомога, підтримка і подарунок для нашої держави. Це жест протягнутої руки і доброго серця, тому спасибі їм за це. Разом з тим, я хотіла б подякувати тим людям, які супроводжували весь цей процес. Тому що не дивлячись на те, що нам вкрай потрібна була ця допомога, на рівні держави і контролюючих органів поставало стільки перепон», - зазначила Ірина Констанкевич.

Наразі, виділити кошти на ті ж ліки із обласної скарбниці неможливо, адже, як відомо, бюджет області заблокований, тому те, що закордонні партнери готові допомогти, дуже добре для волинських медичних закладів.

«Через те, що в області заблокований бюджет, ті категорії пацієнтів, які не можуть оплатити лікування, лишаються напризволяще. Як це не прикро, ми воюємо з людьми, які б мали дбати про Волинь та її мешканців», - підкреслив очільник обласного осередку УКРОПу, депутат обласної ради Вячеслав Рубльов.

Нардеп Юрій Савчук обурений і каже, що бюджет заблокований тими популістами, які взагалі не думають, як допомогти людям, а зокрема тим, хто сам не в змозі оплатити лікування, тож гуманітарна допомога для обласних дитячих лікарень Волині, Рівненщини, Івано-Франківщини, Січеславщини від організації Mebical Teams International саме на часі.

Варто зауважити, що всі витрати з транспортування на себе взяли також американські благодійники.

Нагадаємо, у Волинській облдержадміністрації за вказівкою голови ОДА Олександра Савченка намагаються через суд скасувати рішення обласної ради про бюджет на 2019 рік. Поки йде судова тяганина, область живе без повноцінного бюджету. Тобто, кошти надходять лише на першочергові потреби. Натомість, люди, які потребують соціального захисту, допомоги на лікування або опинилися в скрутних життєвих обставинах, не можуть отримати ні копійки з обласної казни. Така ж ситуація із медичними закладами – в установи не надходять гроші на додаткові витрати чи навіть на ремонт медобладнання, які були закладені в бюджеті на 2019 рік.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus