USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Депутати Волиньради звернулися до Савченка з вимогою не саботувати їхню роботу

9 Січня 2019 14:23
Депутати Волинської обласної ради звернулися до голови Волинської ОДА Олександра Савченка з вимогою не саботувати роботу області.

Відповідне звернення опубліковане на сайті облради.

Нагадаємо, Волинська обласна державна адміністрація подала позов до суду про скасування рішення Волинської обласної ради про обласний бюджет на 2019 рік. Ймовірно, таким чином Савченко намагається відтягнути процес прийняття та затвердження бюджету задля досягнення цілей майбутньої передвиборчої кампанії.

Як йдеться у зверненні депутатів облради, бюджетний процес проведений обласною радою в рамках чинного законодавства України, регламенту облради VII скликання та Бюджетного регламенту. Проте підлеглі Савченка, зі слів депутатів, відмовилися готувати рішення про обласний бюджет після затвердження його на сесії Волинської обласної ради, адже саме голова ОДА дав таку вказівку чиновникам, робота яких оплачується податками волинян. Замість них цю роботу виконали голова бюджетної комісії та працівники виконавчого апарату обласної ради. Всупереч його очікуванням, рішення про бюджет було вчасно оприлюднене на офіційному сайті обласної ради.

«Ваше ж рішення про позов до суду, з метою оскарження затвердженого на сесії обласного бюджету, викликає недовіру у депутатського корпусу, сумніви в вашій компетентності та відповідності займаній посаді. Адже саме Ви, свідомо саботуєте роботу Волинської обласної ради, всієї області та намагаєтесь зупинити усі бюджетні процеси на Волині.

Децентралізація – це право органів місцевого самоврядування вносити пропозиції у формування бюджету з врахуванням позиції громад. Ви ж, забираючи це право, дієте всупереч заявам, позиції Президента та Уряду України щодо процесу децентралізації.

Депутати Волинської обласної ради закликають Вас прийняти зважене рішення та відкликати позовну заяву, з метою відновлення нормальної життєдіяльності Волинської області. В іншому випадку, ми будемо змушені звернутися до Президента України, Кабінету Міністрів з метою захисту конституційних прав волинян та інформування про Вашу антидержавну діяльність», – йдеться у зверненні до Олександра Савченка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus