USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

19 лютого: події, факти, дні народження

18 Лютого 2020 23:59
День народження 19 лютого відзначають журналіст та письменник Володимир Камінський та український футбольний тренер, колишній наставник луцької «Волині» і нинішній керівник словацької «Нітри» Анатолій Дем'яненко.

Інформаційне агентство Волинські Новини
вітає іменинників зі святом та бажає здоров'я, мирного неба та успіхів у всіх починаннях.

А ще – приємних подій та невичерпного оптимізму! Нехай кожен день життя буде багатим на хороших людей, гарні новини і непідробні емоції.

Володимир Камінський
Володимир Камінський


Анатолій Дем яненко
Анатолій Дем яненко


Луцька міська організація ветеранів України вітає з днем народження голову первинної ветеранської організації «Ветеран-2» Ходаковського Віктора Миколайовича. Імениннику бажають непохитного здоров'я, фізичної енергії, сили, стану творчого душевного піднесення, активного довголіття, мирного неба, незламної віри, здійснених мрій та Божого благословіння!

  Віктор Ходаковський
Віктор Ходаковський


Іменини сьогодні у тих, кого назвали Марія, Христина, Максим, Іван, Марфа.

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

Минулоріч видання публікувало спогади волинянки про Майдан.

У 2018 році ми розповідали, що новим прес-секретарем Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана булопризначено уродженця Луцька Василя Рябчука.

Два роки тому редакція писала про те, що на 47-му році життя помер український кінорежисер, продюсер і кліпмейкер Максим Паперник.

2016 року цього дня на Театральному майдані у Луцьку 19 лютого відбувся молебень поблизу фотостенда Героїв Небесної Сотні й загиблих за єдність України. Після цього пройшла велелюдна громадська ходавулицями міста до меморіального комплексу «Вічна Слава» до пам’ятника волинським Героям Небесної Сотні.

У 2015 у цей день військових волинян вчили бізнесу. 28 чоловіків отримали сертифікати, які дають змогу працевлаштуватися на роботах в Норвегії.

Яка процедура перетину кордону з біометричними паспортами – писала редакція торік.

Також, у 2015 році відбувся чемпіонат України з дзюдо серед спортсменів з вадами зору у Рівному. Єдина представниця Волині Анжела Гаврисюк виборола золоту нагороду.

У 2013 році волинський письменник Василь Слапчук отримав почесне звання лауреата літературної премії Глібова за роман «Дикі квіти».

А у 2010 році семирічну волинянку номінували на звання «Героя-рятівника». Ганнуся Войціховська з Волині врятувала із ополонки свою шкільну подругу.

Народилися:

Цього дня народилися польський астроном Миколай Копернік, медик Олег Коркушко, президент Туркменістану Сапармурат Ніязов, гітарист гурту «Black Sabbath» Тоні Айоммі, японський письменник, сценарист і режисер Рю Муракамі, британський соул–виконавець Сіл (Seal), американський актор Бенісіо Дель Торо («21 грам», «Траффік», «Страх і ненависть у Лас-Вегасі»).

Сталося:

1784 – Катерина II видала указ «Про адміністративний устрій Таврійської області», згідно з яким у її складі було утворено 7 повітів: Сімферопольський, Левкопольський, Євпаторійський, Перекопський, Дніпровський, Мелітопольський та Фанагорійський.

1861 – Олександр II видав «Маніфест про відміну кріпосного права» в Росії, згідно з яким його позбулися кріпацтва 22,5 мільйона осіб.

1878 – Томас Едісон запатентував фонограф.

1954 – Згідно з рішенням керівництва СРСР Крим було передано зі складу РРФСР до складу УРСР.

1986 – Запущена радянська орбітальна станція «Мир».

1992 – Верховна Рада України затвердила тризуб як малий герб України.

1993 – Англійські дослідники Файнерс і Страуд стали першими людьми, які подолали Антарктиду пішки.

1995 – Відбулося весілля Томмі Лі й Памели Андерсон. Наречена була одягнена в біле бікіні.

1999 – У США затриманий колишній прем'єр-міністр України Павло Лазаренко.

2000 – На Великій Китайській стіні 3 200 чоловік спорудили найбільшого китайського танцюючого дракона довжиною 3 048 метрів.

2003 – У Києві пройшла прем'єра фільму «Мамай», що став першою повнометражною роботою режисера Олеся Саніна.

2004 – Кубинська курка знесла найважче яйце у світі — вагою в 148 грамів.

2008 – лідер Куби Фідель Кастро оголосив про свій відхід з великої політики.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus