USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

20 лютого: події, факти, дні народження

20 Лютого 2019 00:00
20 лютого 50-річний ювілей у найкращого та найдорожчого чоловіка, батька Ігоря Григоровича Мар’юка.

Рідні вітають та бажають йому, щоб ця дата була зовсім не половиною прожитих років, а прекрасним приводом поглянути на життя з іншого ракурсу – цікавого і незвичайного. А також зичать богатирського здоров’я, достатку, міцних сил і нервів, необмежених можливостей і великих успіхів, молодечого запалу, життєвої енергії та наснаги для здійснення всього задуманого на довгі-довгі роки. А ще – щастя, добробуту, успіхів, миру та злагоди.

Нехай у всіх починаннях супроводжує удача, розуміння і підтримка з боку рідних. Нехай Господь завжди у поміч буде, а Мати Божа береже від зла.

Друзі та колеги вітають з днем народження Мар’яну Бартко. Нехай здійснюються усі мрії, життя дарує багато приємних подарунків, усмішок, удачі, наснаги, безліч позитивних моментів, приємних сюрпризів і несподіванок, нехай у тебе все вдається так, як ти того хочеш, а поряд завжди будуть кохані та рідні люди!
Мар’яна Бартко
Мар’яна Бартко
Також сьогодні відзначає день народження дитячий офтальмолог, заслужений лікар України Маргарита Потягайло.

А ще сьогодні день народження в депутата Волинської обласної ради Сергія Леонтьєва.
Сергій Леонтьєв
Сергій Леонтьєв
Інформаційне агентство Волинські Новини вітає іменинників та зичить здоров’я, довголіття, достатку в усьому, процвітання, радості та любові, миру та родинного тепла.

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Цього дня 1954 року у селі Бучин Любешівського району на Волині народився письменник, журналіст

Григорій Мацерук. Помер він 2 березня 1981 року. На Волині засновано премію «Журналістська надія» імені Григорія Мацерука, якою нагороджуються молоді журналісти.

Сьогодні у всьому світі відзначають Всесвітній день соціальної справедливості.

Окрім того, 18-20 лютого весь світ вшановує загиблих Героїв, які поклали свої життя на Майдані, у Києві.

Наша хроніка:

Торік Україна посіла друге місце серед країн Європи за запасами природного газу.

У 2017 році ми писали, як президент Петро Порошенко через Роттердам+ дав можливість заробити олігарху Рінату Ахметову, а натомість отримав компенсацію.

У 2016 ми розповідали про історичну спадщину Каменя-Каширського - найбільшого міста на півночі області.

У 2015 році у цей день ІА Волинські Новини писало, що кіно про Майдан показали у Німечинні. Для популяризації української культури за кордоном та підсилення національного духу, українське кіно про події на Майдані транслювали у Гамбурзі.

Хроніка пересування мандросвіту з Луцька по Марокко автостопом – про це писала редакція також торік.

В 2014 році у цей день видання показало «Революцію» у Луцьку очима фотографа. Дивіться детальніше хроніку, як це було рік тому.

У 2013 львівські історики показали унікальні карти Луцька. Український підрозділ Google представив масштабне оновлення проекту «Карти міст», що стартував у 2008 році.

Чотири роки тому луцький «будинок з химерами» потрапив у топ5 дивних споруд.

Народилися:

20 лютого народилися також український письменник Улас Самчук, український композитор, піаніст, музикознавець Василь Барвінський, військовий і громадський діяч, генерал Армії УНР, віце–президент УНР в екзилі Олександр Удовиченко, творець оздоровчої і духовної системи Порфирій Іванов, композитор, педагог, музичний і громадський діяч Лев Ревуцький, американський актор, режисер і продюсер («Шакал», «Ноєв ковчег») Сидні Пуат'є, американський режисер, сценарист, продюсерт Роберт Олтмен, американський інженер, засновник Digital Equipment Corporation, піонер комп'ютерної індустрії Кен Олсен, український парламентар, Герой України, олігарх Юхим Звягільський, український оператор, режисер і сценарист Михайло Беліков, британський прем'єр–міністр Гордон Браун, вокаліст і засновник британського гурту «Stone Roses», нині успішний сольний виконавець Йєн Браун, популярний американський рок–музикант («Nirvana») Курт Кобейн, барабанщик шотландського гурту «Travis» Ніл Примроуз, американська супермодель і акторка Сінді Кроуфорд, американський поп–співак, член гурту «Backstreet Boys» Брайн Літтрел, співачка Ріанна.

Сталося:

1649 – Богдан Хмельницький почав переговори з поляками про визначення кордонів Запорізького війська.

1666 – заснований Монреаль – одне з найбільших канадських міст.

1872 – у США запатентований електричний ліфт.

1940 – вперше на екранах з'явилася знаменита мультиплікаційна пара – Том і Джеррі.

1960 – на сцені рідної школи в Сіетлі відбувся перший виступ майбутнього гітариста-віртуоза Джимі Гендрикса.

1962 – американський космонавт Джон Ґленн тричі облетів Землю зі швидкістю 27 000 км/год в кораблі «Френдшип-7».

1998 – 15-літня американка Тара Ліпінскі виграла змагання серед жінок з фігурного катання на зимовій Олімпіаді в Нагано, ставши наймолодшою переможницею Білих Олімпіад.

1999 – у Москві відбулася прем'єра фільму Микити Михалкова «Сибірський цирульник».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus