USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.00
  • PLN 9.76 9.94

38 родин із Луцька знаходяться на обліку через домашнє насильство

20 Лютого 2019 16:17
На обліку в управлінні соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді перебувають 38 сімей, де наявна проблема домашнього насильства.

Про це йшлося 20 лютого під час засідання виконавчого комітету міськради в ході розгляду питання про виконання Програми інтегрованих соціальних послуг з питань сім’ї, дітей та молоді, попередження насильства в сім’ї та протидії торгівлі людьми на 2018–2020 роки.

Так, минулого року фінансування програми склало 758 тисяч гривень.

Як розповіла керівниця управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ліна Галан, за ці кошти вдалося підтримати громадські організації, які працюють із дітьми з особливими потребами; забезпечити відпочинок дітей та молоді з особливими потребами; провести конкурс соціальних проектів, спрямованих на вирішення проблем сімей/осіб, які опинилися в складних життєвих обставинах для інститутів громадянського суспільства; здійснювати соціальну роботу з засудженими до покарань без позбавлення волі та ресоціалізацію осіб, які повернулися з місць позбавлення волі; провести кампанію з протидії торгівлі людьми та домашнього насильства тощо.

Окрім того, для профілактики жорстокого поводження в родинах спеціалісти управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді минулого року надали 203 індивідуальні консультації для різних категорій сімей.

Цього року обсяг фінансування програми по підтримці соціально вразливих груп населення має становити 1,3 мільйона гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Засуньте Показати IP 20 Лютого 2019 16:44
собі в ..опу свої консультації і інше бла-бла-бла, бо це не запобігає насильству в сім"ї ніяк, тільки марна трата грошей. Щоб дійсно була рельна користь в боротьбі з озвірілими членнами сім"ї. не важливо мамаша то, папаша чи дорослі дітки (виродки), то звабезпечте виконання на практиці нещодавні зміни в законодавстві, які передбачають видворення з помешкання, незалежно від права власності, такого суб"єкта на певний термін з забороною спілкування з постраждалими. Бо зміни ці прийняли, але ніхто не хоче клопоту з їх виконанням, тому всі старанно про це замовчують. А решта вашої словесної боротьби - звичайний п...ьож за не малі державні гроші, який допомагає жертвам, як вмерлому компрес.
Волиняка Показати IP 21 Лютого 2019 00:06
Однозначно, що жертв домашнього насилля в сім'ях на багато більше... Дуже жахливі ситуації є, люди тому і не звертаються по допомогу, бо знають,що ніхто не поможе. Найбільше болить за дітей.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus