USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

8 серпня: події, факти, дні народження

8 Серпня 2020 00:00
День народження 8 серпня відзначає відома волонтерка й нотаріус Наталія Ариванюк (на головному фото).

Рідні, друзі та колеги зичать їй міцного здоров’я, невичерпних сил та вічного оптимізму. Нехай усі найсміливіші та найбожевільніші задуми завше із легкістю втілюються в життя. Нехай любов'ю й теплом зігрівають найрідніші та найдорожчі серцю люди. Нехай доля буде прихильною, а життя повсякчас дарує приводи для радощів та гарних емоцій!

День народження 8 серпня святкують депутат Луцької міської ради Алла Надточій та завідувач Колодяжненського літературно-меморіального музею-садиби Лесі Українки, заслужений працівник культури України Віра Комзюк.
Алла Надточій
Алла Надточій
Інформаційне агентство Волинські Новини вітає іменинників та бажає любові, добра, душевного спокою та здійснення усіх мрій і сподівань. Щиро бажаємо жити довго, цікаво та яскраво! Нехай оминають ваші оселі турботи й негаразди, нехай вас повсякчас супроводжує фортуна й тішать численні життєві перемоги. Будьте сильними, здоровими та успішними, любіть себе і світ навколо!
Віра Комзюк
Віра Комзюк
Цього дня десятирічння відзначає Організація Волинських Авіалюбителів ОВАЛ. Редакція ІА Волинські Новини вітає авіалюбителів й бажає завше впевнено йти до своєї мети, ніколи не здаватися й сповна насолоджуватися життям! І нехай небо над Україною буде світлим, чистим і мирним!

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією "Повідом новину". Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Цього дня святкують іменини Єремій, Параскева та Федір.

Сьогодні в Україні відзначають День військ зв’язку, а у світі – Міжнародний день офтальмології та Міжнародний день альпінізму.

Наша хроніка:

Цього дня у 2019 році трапилася сумна подія – у ДТП загинув депутат Нововолинської міської ради Віктор Ярема.

Позаминулоріч ми писали про те, як лучанину «приписали» 5 тонн до вантажівки та оштрафували на 200 євро.

Три роки тому «Бандерштат» зібрав на території дійства закоханих із різних куточків України. ІА Волинські Новини пропонує переглянути підбірку світлин, на яких зображені пари, які відвідали головну музичну атракцію Волині.

Понад 300 дітей з усієї України гартували на берегах Світязя у 2016-му.

У 2015 луцька «Волинь» зіграла бойову нічию з харківським «Металістом». Матч виявився досить цікавим та видовищним.

У 2014 році 8 серпня ІА Волинські Новини розповідало про те, що лучан рятували від неприємних новин за допомогою чорного гумору. Небанальну польську кінокомедію «Ciało» («Тіло») використали як засіб проти негативу, що лине із телеекранів та вводить людей у депресію.

2013 року у цей день редакція інформувала, що лучанка в США народила «принца» Олександра. Нащадок Британського престолу принц Джордж Александр Луї народився у монаршій родині Англії, а в Маямі, штат Флорида, США, цього дня шукали малюка, який побачив світ одночасно з принцем Англії. Йому надали символічний титул «принц Флориди». Мама щасливого немовляти - лучанка, яка виїхала до Америки.

У 2012 році німці склали рейтинг найдивніших готелів світу. Тоді, добірку готелів класу люкс, які знаходяться далеко від цивілізації, представили у книзі «Once in a Lifetime».

В 2011 році видання писало, що на Волині розкопали поселення «мідного віку». Археологи виявили два господарські об'єкти культури лійчастого посуду, а також колекцію фрагментів кераміки цього ж часу.

Народилися:

Цього дня народилися український письменник, громадський діяч, перекладач Осип Юрій Федькович, український бiльшовицький державний і партiйний діяч, голова ЦК КП(б)У Володимир Затонський, український актор Леонід Задніпровський, італійський кінопродюсер, володар почесного «Оскара» Діно Де Лаурентіс (продюсував «Кінг-Конга», «Конана-Варвара», «Синій оксамит», працював із Рязановим у «Неймовірних пригодах італійців у Росії»), швейцарський тенісист Роджер Федерер, радянський хокеїст Микола Сологубов, український футбольний коментатор Віктор Вацко.

Сталося:

1786 — Мішель Паккар першим скорив найвищу вершину Європи — Монблан.

Перша згадка про сходження на Монблан Жаком Бальматом і доктором Мішелем Паккаром, датована 8 серпня 1786 року. Це сходження відбулося з ініціативи Ораса Бенедикта Соссюра, який запропонував премію тому, хто розвідає спосіб підйому на Монблан. Першою жінкою, яка досягла вершини, стала Марія Парадис в 1808 році. Майбутній президент США Теодор Рузвельт також очолював експедицію по сходженню під час свого медового місяця в 1886.

1966 — У Китаї оголошений початок «культурної революції».

Культурна революція — масовий рух, початий вождем китайської комуністичної партії Мао Цзедуном у 1966—1969, спрямований проти вищих представників середнього класу — державних службовців, артистів і вчених, що були знищені, ув'язнені, принижені або вигнані з країни. Спрямована на «очищення» китайського комунізму, вона була також спробою Мао оновити свою політичну й ідеологічну позицію всередині Китаю. Управлінський і економічний хаос, що виник у результаті, мав багато довгострокових наслідків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus