USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Авакова, Турчинова та Яценюка викликали на допит у «вугільній справі» Порошенка та Медведчука

25 Травня 2022 12:11
Служба безпеки України викликала на допит колишнього міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, колишнього секретаря РНБО Олександра Турчинова та колишнього прем’єр-міністра Арсенія Яценюка як свідків у справі про «вугільну держзраду» Порошенка та Медведчука.

Згідно з інформацією на сайті СБУ, допит мав відбутися 19 травня.

Також викликали гендиректора ДТЕК, що належить Рінату Ахметову, Максима Тимченка.

Як повідомили Українській правді в пресцентрі СБУ:

«Вони проходять у якості свідків і викликаються з метою всебічного, повного і неупередженого вивчення обставин кримінального провадження.

Зважаючи на те, що вказані громадяни України не з’явилися на допит 19 травня, їх викличуть повторно. Цього разу – 30 травня».
Нагадаємо, 12 квітня СБУ затримала Віктора Медведчука, який втік з-під домашнього арешту. Дружина арештованого Медведчука Оксана Марченко своєю чергою записала відеозвернення до Володимира Зеленського. У ньому вона сказала, що її чоловіка «незаконно» утримує СБУ. Тим часом у Кремлі кума Путіна відцуралися: мовляв, він не громадянин Росії, тож і втручатися не будуть.

Кримінальне провадження проти Медведчука було відкрито за статтею про держзраду. Але пізніше додався ще один епізод до підозри за статтею про держзраду, а також додалася стаття про фінансування тероризму.

Йому інкримінують організацію схеми торгівлі вугіллям з окупованими територіями Донбасу. Іншими фігурантами цієї справи є ексміністр енергетики Володимир Демчишин та пʼятий президент України Петро Порошенко.

18 квітня Медведчук звернувся до президентів України та РФ з проханням обміняти його на захисників і мешканців Маріуполя.

Днями Медведчук розповів про схему виведення з державної власності частини магістрального нафтопродуктопроводу «Самара – Західний напрямок» для подальшого прокачування через нього дизельного палива.

Описуючи суть схеми, Медведчук деталізував роль у ній колишнього президента Петра Порошенка. А саме, що той, мовляв, не лише звернувся до Медведчука з проханням сконтактувати з керівництвом РФ, а й забезпечив прийняття необхідних рішень в усіх українських інстанціях.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Дєд Показати IP 25 Травня 2022 14:04
Свідки? Та вони всі там одним миром мазані.
Українець Показати IP 25 Травня 2022 16:07
Цікаво, де була би сьогодні Україна і так звані "сдідчі" , якби не збройні сили, розбудовані Порошенком ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus