USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.62 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Безкоштовне розмитнення євроблях запропонували повернути, але пільги хочуть надати не всім

14 Липня 2022 17:18
В Україні пропонують повернути безкоштовне розмитнення автомобілів на іноземних номерах (євро блях, - ред.), проте не для всіх категорій населення. Пільги хочуть встановити для учасників бойових дій та осіб, які втратили транспортні засоби внаслідок дій окупантів.

Про це повідомили експерти Інституту досліджень авторинку, передає Оbozrevatel.

Йдеться про депутатські законопроекти № 7499 та № 7554, які вже зареєстровані у Верховній Раді. У них, зокрема, пропонується, звільнити від сплати мита, ПДВ та акцизу такі категорії українців:

– учасники бойових дій, а у разі їх загибелі – члени сім’ї першого ступеня спорідненості;

– фізичні особи, які втратили автомобілі внаслідок дій окупантів;

– фірми, чиї транспортні засоби знищені внаслідок агресії РФ.

При цьому пропонується ще низка умов. Зокрема, такі авто заборонятимуть продавати протягом 5 років (навіть за нотаріальною довіреністю). У разі продажу власнику доведеться внести всі митні платежі у повному обсязі.

Читати ще: McLaren, Bentley, Mercedes: ТОП елітних авто, які ввезли через Волинську митницю під нульове розмитнення

Також встановлюється ліміт – «одне авто в одні руки». А вартість автомобіля при цьому не має перевищувати 2,5 млн грн (це 375 мінімальних зарплат).

При цьому експерти Інституту вважають, що такі норми мають серйозні корупційні ризики. «Незрозуміло, як підтвердити знищення транспортних засобів... Значна кількість бюрократії та обмежень лише створить ґрунт корупції», – вважають фахівці.

Як повідомляли, завдяки пільговому розмитненню автомобілів, що діяло з початку великої війни з Росією, українці були звільнені від сплати до держбюджету 26,1 мільярда гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
дідо Показати IP 14 Липня 2022 17:48
тепер буде шахрайство та процвітання нотаріусів на дорученнях...
Віталій до дідо Показати IP 16 Липня 2022 00:30
Читайте уважно. До чого тут нотаріуси!?
Володимир Показати IP 14 Липня 2022 21:55
А люди котри купили авто в США і на данний час ще не привезли їх в Україну,і попали на гроші!що їм робити ?
Ірина до Володимир Показати IP 15 Липня 2022 08:21
Так розмитнення ніхто не відмінив, плати мито і завозь свого биточка...
Володимир Показати IP 14 Липня 2022 21:56
Мав на увазі купили автл в США до війни !
Олександр Показати IP 15 Липня 2022 06:37
Я пропоную доповнити даний проект закону ще однією категорією громадян: - інваліди органів руху, яким належить право отримання безкоштовного авто. Хочу щоб депутати почули про мою пропозицію
Іван Показати IP 15 Липня 2022 07:52
Треба надати пільги людям які ввозять авто для себе одне авто,під нульове розмитнення.Тоді буде почесному.
Дід до Іван Показати IP 15 Липня 2022 11:10
Пільги всім! Зробимо всіх щасливими в кінці кінців!
Тетяна Показати IP 15 Липня 2022 22:15
А для тих хто ніколи не мав?
Тетяна Показати IP 15 Липня 2022 22:19
Тим хто втратив машину..А для тих хто ніколи не мав машини ?
Тетяна Показати IP 16 Липня 2022 00:38
Будь які обмеження порушують права людини. Зробіть наприклад 2% від вартості щоб до казни падало і людям було під силу платити , але при цьому перевіряйте походження коштів які перевищують міліьон грн.
Богдан Показати IP 30 Жовтня 2022 11:36
Моя, пів року пройшло , закон не прийняли, поки я з пацанами березень квітень гризли землю і захищали державу, мої сусіди-бариги ввозили машини без мита. А зараз я маю в них купляти авто по повній ціні. Я думав хоч біда об'єднає і виправить депутатів - ніхєра. Зайдіть на авторів, машини подорожчали, а деж ті авто, що ввезені без мита, їх же легко перевірити. Я ще під Херсоном, і не знаю коли повернуся, і чи повернуся взагалі, але я в шоці, як же ж так. Поки одні ризикували життям інші ввозили безмит, а як же моє право ввезти безмита авто? Всім нас_рати. Я згідний купити авто на 5 років. Але ж не платити баригам за то що я їх захищав. Говорю від всіх військових, які борються за незалежність. І ще врахуйте війна ще не виграна. Давайте дамо змогу тим хто скористався пільгами держави, захищати цю державу.
Юрій Показати IP 15 Березня 2023 11:36
Для зменшення корупційних ризиків, можна виділити цільову грошову допомогу, конкретно, на купівлю авто, кожному, хто підтвердить своє право на це: ті ж самі – учасники бойових дій, а у разі їх загибелі – члени сім’ї першого ступеня спорідненості; – фізичні особи, які втратили автомобілі внаслідок дій окупантів; – фірми, чиї транспортні засоби знищені внаслідок агресії РФ. А у іншому випадку, ділки будуть приганяти авто по дорученнях на ці категорії і збагачуватися, як це було завжди.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus