USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Чиновника, який на Волині вимагав відкати за премії, звільнили на Луганщині за побори

20 Травня 2020 18:25
Директор департаменту соцполітики Волинської облдержадміністрації, перебуваючи на державній посаді в Луганській ОДА, займався не своїми прямими обов’язками, а вимагав з підприємців гроші.

Костянтин Нестеренко, якого менше місяця тому голова Волинської облдержадміністрації призначив директором департаменту соцполітики, вже на початку своєї кар’єри на Волині втрапив у скандал. Очільники інтернатів області написали заяву в поліцію з повідомленням, що Костянтин Нестеренко вимагав відкати за премії.

Читайте також: «Буду унічтожать»: Чиновник Волинської ОДА з Луганщини вимагав у директорів інтернатів 90% їхніх премій

Як відомо, чиновника призначили без жодного оголошення конкурсу. Донедавна цю посаду займала Оксана Гобод. Та її перевели на посаду заступниці, а на це місце був призначений Костянтин Нестеренко, уродженець Луганщини.

Зокрема, як він сам розповів у коментарі журналістам, з 2000 по 2010 роки він займав посаду інспектора з праці Луганської області. Та, як стало відомо з відкритих джерел, у 2010-му його звільнили зі скандалом: підприємці звинуватили його у поборах.

Як пише місцеве видання Паралель-медіа, у липні 2010-го, під час засідання колегії Луганської облдержадміністрації, Нестеренко виправдовувався, що не має повноважень, аби вплинути на роботодавців, які мають заборгованості по зарплаті перед працівниками. До слова, в Луганській області підприємці заборгували своїм працівникам на той час більше 172 мільйонів гривень.

Натомість голова Луганської ОДА Валерій Голенко повідомив, що на дії Нестеренка почали надходити скарги.

«До нас приходять повідомлення про те, що інспекція праці займається поборами з підприємців, а не своїми прямими обов’язками. Якщо у вас немає прав, механізмів, я доручаю сьогодні ж підготувати подання вашому міністерству про звільнення вас з посади керівника», - заявив Голенко.

Читайте також: Відкати і погрози: керівники інтернатів Волині повідомили про тиск директора департаменту соцзахисту ОДА

Зауважимо, нинішній голова Волинської ОДА Юрій Погуляйко зібрав у своїй команді вихідців з Донецька та Луганська. До прикладу, у лютому голова ОДА призначив на посаду очільника новоствореного держпідприємства, яке має займатися будівництвом та ремонтом доріг на Волині колишнього депутат від Партії Регіонів з Донецька. Заступник голови ОДА Олександр Троханенко – колишній заступник начальника головного управління Державної фіскальної служби у Донецькій області. Радник голови ОДА Еміль Мікаїлов – теж з Луганська.

До багатьох з них виникає чимало запитань щодо їх компетенції та походження статків. Проте сьогодні Волинська облдержадміністрація стала однією з найбільш закритих структур: турнікети на вході і загороджений коридор до кабінету голови, відсутність комунікації, уникнення запитань. А з часу представлення, голова ОДА не ждав жодної пресконференції.

Читайте також: «Жрать хатітє?» і пропозиції «переночувати»: як чиновники Волинської ОДА зустрічали журналістів
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Я Показати IP 20 Травня 2020 19:12
Понаєхало. Гнати в лугандонію.
Ми до Я Показати IP 20 Травня 2020 21:05
Ще тих 73% умалішонних пожени туди. Ти до речі не з того числа будеш?
майданов Показати IP 20 Травня 2020 19:26
хто підсовує Зе, такі кадри? Ми теж винні, приїхало чмо, одне з другим і регулює на Волині. Активісти-она....сти, де ви???? вперед за справедливістю!!! То Яника банда, женіть їх!!! Чи тільки за гроші ви активісти?
Іван до майданов Показати IP 20 Травня 2020 19:47
+100500)))Немає грошей -немає акції
Ми Показати IP 20 Травня 2020 21:07
Що значить "хто підсовує Зе, такі кадри?" Зе - це кіт в мішку, за яким на момент виборів була kbit картинка з телевізору. Всьо. Те що найшлось аж 73% довбодятлів, які повелися на такий розвод, - ну, що вибрали те ы маэте. Їжте на здоров'я))
майданов до ми Показати IP 20 Травня 2020 22:03
Моя думка, що Зе, сам по собі є непоганою людиною, а от команда гнила, та ще й чиновники-корупціонери не дають людям жити. 73% голосувало тільки за Зе, а не за команду, якої в нього нема. Не дадуть ті упирі йому здійснити свої благі наміри, так працює демократія. Йому потрібно стати дияволом- Сталіном, щоб перевернути ті гори корупції.
ВолИнець Показати IP 20 Травня 2020 22:39
"Я буду унічьтажать дірєктаров інтернатав" -... Ааааааааа!!! до сліз))) Все, нижче немає куди. Дно.
Цікаво Показати IP 21 Травня 2020 07:14
А де ж славні потомки бандьорівців, яких так бояться на сході?
Правдивий Показати IP 21 Травня 2020 12:34
Ото і є наш народ, поки його особисто не зачепить, не встане з дивану. Дійсно, такого в ОДА ще не було при жодному губернатору. А активістів дійсно не чути!!!!!
Люстра Показати IP 21 Травня 2020 19:25
Вiн вiдсторонений зараз. Проведуть ретельне розслiдування I звiльнять усix в першу чергу директоров iнтернатiв а потiм i директора департаменту.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus