USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Історична подія: Луцьк надав згоду на добровільне приєднання Прилуцького

21 Серпня 2019 10:42
Луцька міська рада надала дозвіл на добровільне приєднання територіальної громади Прилуцької сільської ради, відповідно до процедури приєднання. Саме об’єднання має відбутися у листопаді.

Про це йшлося 21 серпня під час засідання 60-ї сесії Луцької міської ради.

Нагадаємо, близько місяця тому Депутати Прилуцької сільської ради проголосували за приєднання до Луцька. Так, на сесійному засіданні, яке відбулось 15 липня, за рішення про приєднання до міста проголосувало 10 депутатів. Це – дві третіх частини складу ради. Тож депутати зможуть подолати вето сільського голови, якщо той знову вирішить заблокувати приєднання.

Відповідно до процедури, наступним етапом стало громадське обговорення. Зокрема, у селах Дачне, Жабка, Прилуцьке і Сапогів Прилуцької сільської ради відбулись громадські слухання, на яких більшість присутніх підтримали приєднання до Луцька.

Далі процедура передбачала передачу документів до Волинської ОДА, яка, своєю чергою, мала дати позитивний висновок.

Відтак, після висновку ОДА на двох сесіях у Луцьку та Прилуцькій сільській раді будуть прийняті остаточні рішення і процес приєднання завершиться. Луцька міська рада збереже свою назву, а Прилуцька сільська рада називатиметься Прилуцьким старостинським округом. Всі села збережуть свою назву і стануть однією територією з Луцьком, де буде здійснювати управління Луцька міська рада і Луцький міський голова.

Сьогодні відповідний проєкт рішення був винесений на розгляд депутатів Луцької міської ради. Зазначимо, що на засіданні сесії були присутні і депутати Прилуцької сільської ради.

Депутат Борис Смаль висловив подяку ініціаторам цього процесу – депутатам Прилуцької сільської ради.

«Подія частково історична, оскільки збільшуються можливості територіальної громади обласного центру. Жодні політичні аспекти не матимуть вирішального впливу, визначальними мають бути економічні фактори, адже це має бути вигідно для Луцька та Прилуцького», – зауважив Борис Смаль, закликавши проголосувати за це рішення.

З його слів, на середину листопада може бути фактичне об’єднання, на сьогодні це фактично половина процесу. Борис Смаль наголосив, що за попередніми розрахунками Луцьк, у разі приєднання Прилуцького, до кінця року може отримати державну субвенцію.

Радник міського голови, депутат Ігор Поліщук, своєю чергою, висловив сподівання, що справу вдасться довести до завершення. Він згадав про політичний супротив, адже за командою зверху рішення депутатів ветувалося головою.

«Приєднання Прилуцького – це лише початок. Ми приєднаємо і Боратинську, і Гіркополонківську, Жидичинську, і Підгайцівську ОТГ. Луцьк матиме великий фінансовий та інфраструктурний ресурс. Я сподіваюся, що Луцьк буде процвітати. Ми покажемо на прикладі співпраці успіх, ми дбатимемо про Прилуцьке, жителі якого відчуватимуть ставлення до них таке ж як і до лучан. Дякую всім, хто працював над цим питанням», – відзначив Ігор Поліщук.

Депутат Прилуцької сільської ради Петро Сущук відзначив, що шлях до об’єднання був нелегким, лише з четвертої спроби має вдатися.

«Ми не сиділи, склавши руки, натомість пояснювали людям, що це буде вигідно обом громадам. Ми об’єднаємо свої зусилля. Маємо сподівання, що об’єднання принесе лише позитивні моменти», – підсумував Петро Сущук.

Відтак, депутати підтримали проєкт рішення.

Зазначимо, що приєднання до Луцька могло відбутись ще декілька років тому. 29 вересня 2017 депутати сільської ради проголосували за відповідне рішення, проте на нього наклав вето голова сільради Валентин Арчибасов, що спричинило розкол в раді. У зв’язку з неправомірними діями голови сільської ради Прилуцького в січні 2018 року депутати подали заяви в прокуратуру, поліцію та облраду. Йшлося, наприклад, про те, що голова Прилуцького не виконував рішень сесій і проводив пленарні засідання без достатньої кількості депутатів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
АС Показати IP 21 Серпня 2019 13:39
Вітаю, тепер в селян всю землю заберуть
АБ до АС Показати IP 21 Серпня 2019 14:56
Та ні. Тільки законно. Куплять і забудують вщент висотками. Вітаю, дихатиме смердючим повітрям, гулятимете серед машин, ну а доріг все рівно не буде, як наприклад на Каштановій тощо
До АС Показати IP 21 Серпня 2019 14:58
А ті селяни ту землю мають ? Покажіть де ?
АС до До АС Показати IP 21 Серпня 2019 20:21
Звичайно біля кожної хати невеличкий клаптик, тепер ціни на електроенергію як в місті, податки на нерухомість міські,і близьких хоронити в Гаразжі от і все

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus