USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Лучани зверталися до лікарень щодо погіршення здоров’я через сморід

23 Липня 2019 19:08
Мешканці міста нарікають на погіршення самопочуття через поширення в Луцьку нестерпного запаху. Лучани скаржаться на задуху, удушшя, кашель, сухість слизових оболонок і головні болі.

Про це йшлося 23 липня під час громадських слухань у Палаці культури міста Луцька з розгляду питання про вжиті заходи для вирішення екологічної проблеми з поширення смороду.

Керівниця відділу екології міськради Оксана Тарабанюк представила доповідь із теми. Вона нагадала, що нестерпний сморід спричинений діяльністю заводу «БІО ПЕК», який розміщує відходи мелясної барди на полях фільтрації ПАТ «Гнідавський цукровий завод».

Вона наголосила, що післяспиртова барда спричиняє загибель організмів на полях фільтраціях чи водоймах унаслідок відсутності кисню.

Окрім того, Оксана Тарабанюк розповіла, що неприємний запах не тільки дошкуляє населенню, а й може спричиняти різноманітні захворювання.
Посадовиця повідомила, що лучани направляють багаторазові скарги на сморід із кінця травня – як на адресу Луцької міської ради, так і до центральних органів влади.

Також Оксана Тарабанюк розказала, що чимало осіб скаржилися на погіршення самопочуття внаслідок смороду. До лікарні, однак, офіційно звернулися лише п’ять осіб, які пов’язували погіршення свого стану здоров’я зі смородом.

Відзначимо, аби визначити джерело поширення нестерпного смороду, створена при міськраді тимчасова комісія перевірила роботу низки підприємств. Результат однозначний – причиною різкого погіршення екологічного стану міста є неправомірне розміщення відходів мелясної барди ТОВ «Біопаливно-енергетична компанія» на полях фільтрації ПАТ «Гнідавський цукровий завод».

Із 15 липня поля фільтрації засипають ґрунтом і вапном, а також тривають роботи зі знезараження рідин.

Своєю чергою, виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт повідомляв, що міськрада не досягла домовленостей із «БІО ПЕК». Умова міськради лише одна – встановлення заводом сертифікованого обладнання, що унеможливить виникнення смороду, або призупинення роботи підприємства.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Віктор Показати IP 24 Липня 2019 00:04
Якщо не досягли згоди - відкликати ліцензію чи розірвати договори. Не хочуть власники зважати на здоровя людей - нема їм чого тут робити. Нехай наша обрана влада покаже хоч раз свою волю, дієздатність та бажання захищати інтереси своїх виборців.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus