USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Голова Луцької виборчої комісії ігнорує регламент та більшість членів

4 Серпня 2017 20:20
На засіданні Луцької виборчої комісії, яка розглядає відкликання п'яти депутатів міськради, голова комісії Леонід Будцев усіма способами саботував голосування за пропозицію більшості провести експертизу підписів. Спочатку Будцев не хотів пропозицію членів комісії вносити у порядок денний, а потім не дав за нього проголосувати й оголосив перерву.

Це відбулося під час засідання Луцької виборчої комісії 4-го серпня.

На початку засідання член комісії Юлія Кубай озвучила пропозицію, аби підписи перевірили правоохоронці.
«Пропоную внести пропозицію в порядок денний про організацію перевірки листів із підписами, аби замість груп із двох людей й правоохоронця, це зробила поліція, провівши вибіркову експертизу підписів. Тому пропоную із цим питанням звернутися до Луцького відділу поліції. Більше того, я дзвонила до нашого куратора в ЦВК Юлії Швець і вона підтвердила, що це ймовірний варіант перевірки правдивості підписів та запропонувала нам за це проголосувати», - розповіла Юлія Кубай.

Також вона показала присутнім роз’яснення Асоціації міст України, де теж пропонують використовувати почеркознавчу експертизу як ефективний та законний спосіб перевірки.
ЧИТАТИ ЩЕ: ПРОКУРАТУРА РОЗСЛІДУЄ СПРОБУ ВІДКЛИКАННЯ ЛУЦЬКИХ ДЕПУТАТІВ

Більше того, члени комісії зауважили, що варіант ходити по квартирах – це порушення законодавства.

Однак, голова комісії Леонід Будцев навідріз відмовлявся вносити це питання на порядок денний. Все ж, після наполягань більшості та закликів не порушувати регламент і не саботувати роботу комісії, більшістю голосів внесли пропозицію у порядок денний.
Після цього Будцев вийшов із зали, а коли повернувся, то почав емоційно висловлюватися про те, що ця пропозиція, на його думку, незаконна. Потому оголосив перерву до понеділка, мовляв, хоче отримати звернення в ЦВК, але точного часу зібрання не назвав.

Нагадаємо, що на кошти олігархічної групи «Континіум» члени обласного осередку БПП «Солідарність» ініціювали відкликання депутатів Луцької міської ради Олександра Козлюка, Євгенія Ткачука, Сергія Були, Аркадія Соломатіна та Костянтина Петрочука. Самі депутати стверджують, що для їх відкликання, відповідно до чинного законодавства, немає жодних підстав, а для самого процес відкликання є спробою БПП «Солідарність» та олігархічної групи «Континіум» захопити владу в місті та приватизувати стратегічні підприємства в Луцьку. На дані цілі «Континіум», за найбільш скромними оцінками, витратить більше мільйона гривень. Більше того, виконавці замовлення «Континіуму», які намагаються відкликати депутатів міської ради, маніпулюють трактуванням законодавства та називають набагато меншу цифру необхідних підписів, ніж це є насправді. Окрім цього, виборча комісія розглядає питання із порушенням закону та ховається від ЗМІ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
? Показати IP 5 Серпня 2017 11:51
Звонили,казала....,де письмове розтлумачення Положень...та Законів?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus