USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волині працівниця митниці відсидить 3 роки за службову недбалість

19 Січня 2018 14:08
Прокурорами прокуратури Волинської області підтримано публічне обвинувачення у кримінальному провадженні про обвинувачення старшого державного інспектора митного поста «Піща» Волинської митниці у службовій недбалості, яка спричинила тяжкі наслідки (кримінальне правопорушення, передбачене ч.2 ст. 367 КК України), інформують у прес-службі прокуратури області.

Працівниця митниці у жовтні 2015 року у міжнародному пункті пропуску для автомобільного сполучення «Пулемець» здійснила протиправне митне оформлення автомобіля «AUDI A6», ухваливши рішення про пропуск його на митну територію України в режимі тимчасового ввезення терміном до одного року без сплати будь-яких митних платежів. Цими діями державним інтересам спричинено тяжкі наслідки у виді ненадходження до бюджету податкових зборів та обов’язкових платежів на суму майже 362 тис. грн.

Суд визнав її винною у вчиненні злочину та призначив покарання у виді 3 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих функцій строком на 2 роки, зі штрафом в розмірі 400 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Окрім того, суд задоволив пред'явлений прокуратурою області цивільний позов про стягнення з працівниці митниці усієї суми, яка внаслідок її незаконних дій не надійшла до бюджету.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Рома Показати IP 19 Січня 2018 14:29
Це лише одна ду?а попалась.Кожен день їх можна ловити пачками.
Денис Показати IP 19 Січня 2018 16:03
То не митничка винна а наші депутати шо носяться з тими машинами як дурень з яйцями . Вона просто невірно оформила авто . І навіть незаробила на тому нічого . Там ситуація називаеться по іншому , потрібно було місце звільнити для когось.
Анонім Показати IP 19 Січня 2018 19:13
.....яка спричинила тяжкі наслідки ...у виді ненадходження до бюджету податкових зборів та обов’язкових платежів на суму майже 362 тис. грн. ТА ТИ ШО?...МІЛЬЙОНАМИ КРАДУТЬ великі посадовці! і що? кому хоч з роки дали???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus