USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На заміну старої системи оповіщення на Волині треба 766 тисяч

17 Лютого 2022 12:32
На Волині впровадили перший етап модернізації системи оповіщення населення про надзвичайні ситуації. На другий етап потрібно акумулювати кошти бюджетів усіх рівнів.

Про це йшлося під час позачергового засідання сесії Волинської обласної ради.

Як повідомив начальник відділу заходів цивільного захисту Волинської облдержадміністрації Віктор Сливка, засобами оповіщення охоплено 60% території області, де мешкає 74% населення краю. У системі електронного оповіщення є 69 автоматичних електросирен та 6, що працюють в ручному режимі. Через нерентабельність радіопроводового мовлення радіотрансляційна мережа області була відключена волинською філією АТ «Укртелеком».

Читати ще: З системою оповіщення у нас дуже погано, - голова громади на Волині

«Під час перевірки у листопаді минулого року спрацювали 43 електросирени в автоматизованому і 6 в ручному режимі. Також можуть використовуватися гучномовці на залізниці та автовокзалах, на зупинках громадського транспорту. У Луцьку 83% населення охоплено оповіщенням», - зазначив він.

Читати ще: У Луцьку модернізують систему оповіщення населення

Зі слів Віктора Сливки, на Волині наразі модернізують систему оповіщення, замінюючи аналогову апаратуру на цифрову. Перший етап проекту завершили торік у грудні: реалізували пусковий комплекс та змонтували технічні засоби в 16 громадах чотирьох районів області. Наразі їх тестують.

Під час другого етапу заплановано охопити оновленою системою оповіщення усі населені пункти області. На це потрібно акумулювати та виділити 766 тисяч гривень з обласного бюджету та з бюджетів громад.

Читати ще: Тривожний рюкзак і перша допомога: лучан вчать основ цивільного захисту. Фото

Віктор Сливка також зазначив, що автоматизована система оповіщення наразі реалізується через радіо «Луцьк». Також буде встановлена на радіо «Сім’я і дім» та розглядають можливість залучити телебачення «Суспільне. Волинь».

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus