USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Новобудова чи вторинний ринок? Де лучанам вигідніше придбати квартиру*

26 Серпня 2020 08:58
Нові комунікації, облаштований двір, гарний під’їзд, сучасні матеріали, утеплення – це вже є у квартирах, розташованих у новобудові. Напротивагу, на вторинному ринку помешкання з такими характеристиками ще треба добряче пошукати.

Чим квартира в новобудові відрізняється від помешкань на «вторинці»? Це пояснює менеджерка відділу продажів Будівельної компанії ЛДБК Світлана Статних.

Чистота документів. Купуючи квартиру від забудовника, ви будете впевнені, що ви є першим власником, що по цій квартирі не було ніяких судових рішень. Отже, ви не втрапите на шахраїв. Проте, звичайно, тут є нюанс: вибираючи квартиру від забудовника треба також знати, як перевірити документи самого забудовника. Якщо він дбає про свою репутацію, чесний перед клієнтами – в компанії вам люб’язно покажуть весь пакет дозвільних документів. А як саме перевірити їх можна прочитати за посиланням.

Ціна ремонту. Обираючи квартиру, звичайно, покупці зважають на ціну квадратного метра. Проте, порівнювати так поверхнево квартири на вторинному і первинному ринку не можна. Адже ви не одразу заселитесь в придбане житло, спершу ви будете робити ремонт. Ремонт в новій квартирі завжди дешевший, ніж в квартирах із старим ремонтом. Дешевше зробити з нуля, аніж переробляти, особливо якщо йдеться про пострадянські (чи й радянські) ремонти. Навіть якщо ремонт в старій квартирі попередні власники робили відносно недавно, наприклад, років 10 тому, все одно демонтаж потребує зусиль, часу і коштів. А ось в новобудові, якщо забудовник якісно виконує свою роботу, можна зробити ремонт за кілька місяців і заселитися в короткий термін.
А загалом на вторинному ринку пропонуються квартири без ремонтів, або ж з косметичним ремонтом. Дуже рідко трапляються пропозиції, де в помешканнях зроблений ремонт як для себе, а власники через непередбачувані обставини продають помешкання.

Можливість вибору. Купуючи квартиру в новобудові, є набагато більший вибір варіантів: можна обрати планування, поверх, місце розташування. На вторинному ринку є ціла низка обмежень: чи то район непідходящий, чи поверх, чи планування. В новобудові ж можна одразу ж обрати квартиру, яка буде комфортна саме вам і відповідатиме усім вашим вимогам і побажанням.
«Ми розуміємо потреби наших клієнтів і знаємо, що їм важливо аби поруч були школи і садочки, щоб можна було швидко дістатися на роботу, щоб було де погуляти з дітками, вигуляти тварин чи зайнятися спортом. І все це є у нашому ЖК «Caramel Residence»: школи, садочки, магазини, зупинки громадського транспорту – в пішій доступності. Поруч – великий парк, де можна прогулятися, вигуляти тварин, сходити на пікнік чи здійснити пробіжку», - пояснює працівниця компанії ЛДБК.

Ліквідність. Квартири в новобудові мають високу ліквідність в ціні. Адже тут і новіші комунікації, і сучасно оздоблені під’їзди, і нові дитячі майданчики, і вкладена бруківка, пандуси. А ось на вторинному ринку, якщо квартиру власники приводять в належний стан, то не всі погоджуються здавати кошти на облагородження території, ремонт під’їзду чи загальнобудинкових комунікацій.

Термін придатності. Як і все матеріальне, нерухомість також має свій термін придатності. У Луцьку тривалий час був період застою в будівництві і розрив між старими і новими будинками суттєвий. Практично вторинне житло має вік більше 30 років. А термін придатності , наприклад, панельних будинків – 40-60 років. Якщо це цегляний будинок, то його термін експлуатації 70-100 років.
Орендна плата. Якщо купівля квартир – це інвестиція, то орендна плата в новобудові буде вища, ніж у квартирах в старих будинках. Орендарі знають, що в них буде чистий і охайний під’їзд, що в них новий двір, не буде проблем з електрикою чи сантехнікою, і контингент сусідів – теж не останній аргумент.

Якість матеріалів. Новобудови зведені вже за сучасними технологіями, з нових, сучасних матеріалів. В ЛДБК, зазначає Світлана Статних, наприклад, використовують лише екологічні, нешкідливі матеріали: керамічну цеглу, вапняно-піщані суміші та ін. А в підлогу, додатково вкладають шумоізоляційні матеріали.
Енергозбереження. Новобудови сьогодні обов’язково утеплюють. Тут встановлюють індивідуальне опалення. Відповідно, в новобудовах набагато тепліше, аніж у старих будинках, а нові котли дозволяють економити кошти на комунальні послуги.

«При державних нормах 12 см утеплювача, ми сьогодні в 3-4 будинках ЖК «Caramel Residence» використовуємо 15 см, щоб будинки були тепліші. Котли встановлюємо лише дорогі, економні, з довговічним мідним теплообмінником. В стінах між квартирами додатково укладаємо ще мінвату. Встановлюємо енергозберігаючі вікна і дуже уважно контролюємо їх монтаж, щоб не було тепловтрат. І все це входить у вартість наших квартир. А ось в старих будинках утеплювати треба за кошти мешканців, там централізоване опалення і щоб економити сьогодні багато встановлюють ІТП, але це теж додаткові витрати», - пояснює менеджерка.
ОСББ. В усіх новобудовах уже створені ОСББ. А ось на вторинному ринку об’єднання співвласників є ще далеко не в усіх будинках. Сьогодні більш ніж достатньо інформації про переваги наявності ОСББ, тож очевидно, що це – великий плюс.

Благоустрій. В новобудовах сьогодні чимало уваги, на щастя, приділяють і благоустрою. Звичайно, все залежить і від порядності забудовника. Але все-таки, нові майданчики – краще, аніж старий обшарпаний рудимент радянських часів. Сучасні ліхтарі, смітники, місця для відпочинку – це теж важливо для комфортного житла.

«Ми дуже багато уваги приділяємо облагородженню прибудинкової території в нашому комплексі. Ми укладаємо бруківку, яка довговічніша, ніж асфальт. Ми висаджуємо багаторічні рослини, дерева і кущі, які невибагливі у догляді, і гарно приживаються у міському середовищі. Ми встановлюємо сучасні, якісні дитячі майданчики, плануємо облаштувати міні-футбольне поле на території комплексу і обираємо тільки надійного постачальника, з яким працюємо не один рік. В компанії ЛДБК йдуть у ногу з часом і облаштовують біля будинків вуличні спортивні тренажери. Наші під’їзди обладнані пандусами, тож сюди легко піднятися і мамам з дитячими візочками, і людям з обмеженими можливостями. Крім того, в під’їздах є вхідна група – окрема кімната, де мешканці можуть залишати свої велосипеди, дитячі візочки, закривши на ключ. У нас встановлена система відеонагляду, освітлений двір. На вторинному ринку таких пропозицій не знайти», - резюмує Світлана.
За більш детальною інформацією щодо квартир від ЛДБК звертайтесь у відділ продажу:

Телефони: (066) 089 74 18, (095) 888 94 00, (068) 888 94 00

Адреса: м. Луцьк, вул. Ветеранів, 22

Сайт: https://ldbk.com.ua/

Фейсбук: www.facebook.com/ldbk.com.ua

Інстаграм: www.instagram.com/ldbk.com.ua
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Луч Показати IP 26 Серпня 2020 09:33
Хто вибирав колір?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus