USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Новий орендар «ПортСіті» відхрестився від будівництва підземного переходу

2 Жовтня 2017 19:00
Незважаючи на те, що у ТРЦ «ПортСіті» змінилося керівництво, будувати підземний перехід нинішні орендарі так і не планують. Буцімто власники - ПП «Реммеблі», що належать до олігархічної групи «Континіум», не передавали їм таких зобов’язань.

Нагадаємо, для будівництва ТРЦ «ПортСіті» на вулиці Сухомлинського Луцька міська рада дала 2,4 гектара, натомість акціонери комплексу ПП «Реммеблі» обіцяли побудувати підземний перехід. Втім, торговий центр здали в оренду й нинішні власники про старі обіцянки нічого не хочуть знати.

Зауважимо, що в «ПортСіті» змінився керівник. Замість директора Ігоря Олексюка обов’язки виконує Володимир Шаповалов, який і повідомив, що будівництвом підземного переходу адміністрація торгово-розважального закладу не планує займатися.

«Я не обіцяв і до цього переходу немаю жодного відношення, бо ми зовсім інша організація, і «ПортСіті» до цього немає жодного відношення», - вважає Володимир Шаповалов.
У відповіді на запит Інформаційного агенства Волинські Новини нинішнє керівництво пояснює, що частину торгово-розважального центру «ПортСіті» зараз орендує ТОВ «Порт Сіті Груп». Щодо ж до будівництва підземного переходу, зазначають в листі, то таких зобов'язань під час підписування договору оренди з ПП «Реммеблі» не передавали.
Зауважимо, для того, аби отримати в обласному центрі ласий шмат землі, «Континіум» почав задовго «підгодовувати» лучан обіцянками, щоб отримати бажане. Зокрема, у 2008-му році олігархічна гупа звернулися в міську раду за дозволом на обстеження земельної ділянки для будівництва підземного переходу на проспекті Соборності. Підприємці обіцяли лучанам підземний перехід у 6 метрів завширшки, по обидва боки якого мали бути розташовані кіоски.

Забудовником ТРЦ «Порт Сіті» виступило ПП «Реммеблі», яке входить у групу компаній «Континіуму». Бажану землю вони отримали та зобов’язалися разом із торговим центром будувати перехід, що і було зафіксовано в документах.

«Зобов’язання ПП «Реммеблі» щодо необхідності проведення проектування та будівництва підземного переходу в комплексі із будівництвом торгово-розважального центру Порт City на вулиці Сухомлинського,1 було зазначено у п. 10 містобудівних умов та обмежень вказаного будівництва виданих управлінням містобудування та архітектури», - вказано у відповідь на депутатський запит Ігоря Поліщука, який свого часу добивався від "Порт Сіті" виконання зобов’язань перед містом.
Втім, ТРЦ будувати почали, а от за підземний перехід «забули».

Аби відкриття «Порт Сіті» у травні 2014-го року не зірвалося, керівництво почало роздавати нові обіцянки. Напередодні директор ПП «Реммеблі» Галина Лимар запевнила, що першою чергою будівництва був гіпермаркет «Там Там», другою – торгово-розважальний комплекс «Порт Ciті», третьою чергою стане торгово-розважальний офісний центр, що прилягатиме до вулиці Чорновола, і лише четвертою – підземний перехід.

Проте і у 2015 році будівництво переходу знову відтерміновувалося, і лучан вже "годували" черговими обіцянками. Аби підкріпити віру в міфічні плани «Континіуму», навіть представили громадськості проекти підземного переходу.
Зокрема, розраховуючи на початок будівництва переходу, комунальники не бралися ремонтувати проспект Соборності, в очікувані що найближчим часом там розриють асфальт.

Ці всі процеси активно покривала тодішня влада в місті, інформує видання «Наші Гроші». Адже на посадовців навіть відкрили кримінальну справу за уникнення сплати власників «Порт Сіті» коштів на розвиток міста.

А от нинішнє керівництво «Порт Сіті» не те що обіцянки припинило давати, а й взагалі умило руки від будівництва переходу. Мовляв, нічого не знаємо та нічого не обіцяли.

Вочевидь не виконаною залишиться і обіцянка про встановлення захисного паркану між дорогою та дитячим майданчиком, адже це питання теж починають заговорювати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Анатоль_2 Показати IP 2 Жовтня 2017 19:11
Як далi жити,дорогi лучани?шо ж то робиться?той перехiд то була мрiя мого життя,я у вiдчаi,йду випью заспокiйливе
ялиця Показати IP 2 Жовтня 2017 19:20
там той переход на%іг не треба
Вася до ялиця Показати IP 7 Лютого 2018 13:04
Згідний, світлофор все рівно залишиться, бо ж треба якось виїзджати з Порт-сіті на соборності.
Кгб Показати IP 2 Жовтня 2017 19:34
Треба Сталіна!
Ст.морж до Кгб Показати IP 2 Жовтня 2017 21:35
Тобі психіатр потрібен, а не Сралін.
Андрій Показати IP 2 Жовтня 2017 19:39
Хитро провернули, передали іншим, щоб бдна вдова Єрємєєва нічого не одержала, а ще й від переходу відмазалися.
Лучанин Показати IP 2 Жовтня 2017 20:51
Ну не с*Ки, с*Ки! Головне землю отримати, побудуватись, а про обіцянки можна й забути...тим більше для такої компанії, з такими розцінками на оренду могли б і побудувати підземний перехід!
Ах Показати IP 2 Жовтня 2017 21:46
Так це й не дивно, в нас так багато що робиться- спочаткутлапши навішають, наобіцяють. А потім перепродують десятій фірмі яка нічого не знає, і кінців ніхто шукати не хоче.
Урбаніст Показати IP 2 Жовтня 2017 22:02
Як людина, яка розбирається у містобудуванні, скажу, що підземний (надземний) перехід - це не вирішення ситуації. Проблема у тому, що відсутність переходу, спонукає водіїв набирати швидкість, що створює ще більшу небезпеку. По друге, такі переходи, створюють незручності інвалідам, літнім людям, та велосипедистам. По третє, все це мусить обслуговуватись та прибиратись, а це додаткові кошти з бютжету. Список подібних проблем, можна вести довго (крадії полюбляють такі переходи і.т.д) але на мою думку, треба просто зробити безпечним той наземний перехід, який там існує.
Лучанин Показати IP 2 Жовтня 2017 22:21
Ну то й доведіть що ви не б*дло, шановні мешканці та гості міста. Повний ігнор ПортСіті приведе до виконання зобов'язань, а так майте самі себе за ло*ів. Власне я його ігнорю з дня відкриття і поки не побудують перехід, від цього абсолютно нічого не втрачаю.
житель Показати IP 3 Жовтня 2017 00:48
Подякуйте полішуки свому найкращому меру романюку, саме ця людина причетна до цього всього кидалова з землею, саме він пропихав цей перехід і саме він потім коли його питали де обіцяний перехід, називав це заказухою. Давайте полішуки і далі підтримуйте команду романюківців вже на чолі з одною пані то ви не тільки перехід не отримаєте але й просерете все місто . Хоча тупих життя нічого не вчить, граблі завжди ті самі.
Оксана Показати IP 3 Жовтня 2017 11:00
я просто дивуюся цинізму Континіуму, які нагло брешуть і крадуть у лучан на кожному кроці. Як можна паразитувати стільки років безнаказано?
ровеняка. Показати IP 3 Жовтня 2017 14:27
Ха-ха-ха.Як приєднають волинь до нас.То мабуть і збудуємо ми вам перехід???Голосуйте за РІВНЕ.
Житель Показати IP 2 Листопада 2017 12:44
Завжди знайдуться "диванні" "війська" яким нічого не подобається. Вже вон Промінь "Крутий" побудували де два мужика на сходах розвернутись не можуть, а про кінозали взагалі мовчу. Це ваш рівень :)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus