USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Під час обшуків у приміщеннях УПЦ (МП) СБУ знайшла проросійську літературу, мільйони готівки та сумнівних громадян РФ

23 Листопада 2022 10:08
Служба безпеки України завершила контррозвідувальні (безпекові) заходи, які проводила на територіях Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври у Києві, Корецького Свято-Троїцького монастиря та в приміщеннях Сарненсько-Поліської єпархії УПЦ на Рівненщині.

У взаємодії зі співробітниками Нацполіції та Нацгвардії було ретельно перевірено понад 350 церковних споруд і 850 осіб, інформують в СБУ.

Понад 50 осіб пройшли поглиблені контррозвідувальні опитування, у тому числі з використанням поліграфа. Серед них були не лише громадяни України, а й іноземці, зокрема громадяни рф, що перебували на території об’єктів.

Деякі з них під час перевірки документів надали паспорти та військові квитки СРСР, взагалі не мали оригіналів документів, а лише їх копії, або ж мали паспорти громадян України з ознаками підробки чи пошкодження.
Також на території Києво-Печерської Лаври перебував 32-річний громадянин України. Він може бути причетний до протиправної діяльності в нашій країні проросійського інформаційного агентства «Антван». При цьому він є довіреною особою власника однойменної російської компанії ANTVAN GROUP – громадянина рф Орлова О. В., який володів в Україні низкою земельних ділянок і закладів громадського харчування. Наразі це майно заарештовано у межах кримінального провадження.
Крім того, у ході безпекових заходів виявлено проросійську літературу, яку використовують під час навчання у семінарії та приходських школах, у тому числі для пропаганди «русского мира»; готівку на загальну суму понад 2 млн грн, більш ніж $100 тис. та кілька тисяч російських рублів.
«Вказані безпекові заходи відбувалися у межах чинного законодавства. Наголошуємо, що у своїй діяльності СБУ дотримується принципу неупередженості до діяльності будь-якої релігійної конфесії та поважає право кожного громадянина на свободу світогляду і віросповідання, як це визначено Конституцією України», – наголосили у відомстві.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Пецько Показати IP 23 Листопада 2022 10:29
Грошей було більше, роздали на зарплату і відрядження працівникам СБУ
Анонім Показати IP 23 Листопада 2022 10:30
трохи розтормошили фсб-шне щуряче кубло, але якби робили це оперативніше,знайшли б набагато більше, зброю в тому числі.
Анонім Показати IP 23 Листопада 2022 10:45
цей досвід варто поширити на всі області. впевнений, що буде цікаво.
Іра Показати IP 23 Листопада 2022 11:45
дуже неочікувано!!!
Українець Показати IP 23 Листопада 2022 12:02
Скільки можна ці соплі жувати в країні війна!!!!! Пашу-Мерседеса в зоопарк
петро Показати IP 23 Листопада 2022 12:23
знайшли. а далі що? Вилучили? Порахували і віддали? Нічого не зрозуміло.
О Показати IP 23 Листопада 2022 13:40
Перша брошура-2007р, газета-2020, журнал- 2014, і що? До війни і я могла собі таке читати. І я вважала росіян ішими, а тим більше православних. Зараз багато що переосмислила, але це не означає, що ненависні крикуни-патріоти люблять свій народ більше за всіх. Кожен день молю Бога, щоб закінчилась війна, щонеділі молебень з колінопреклонними молитвами за наших воїнів. І це в ненависній вами УПЦ до якої і ви і росіяни так і ліплять МП. І нас таких як я на Волині багато.
Українка Показати IP 23 Листопада 2022 21:40
Це ти рускій мір захищаєш гундяївська адептко, На вашій совісті тисячі смертей наших людей.Геть з нашої святої української землі рашистські секта
Українці Показати IP 24 Листопада 2022 04:10
Геть? З вашої землі? З якого часу Ви її собі присвоїли? Вірні УПЦ не гинуть на фронті? Їх не привозять в чорних мішках? Совісті у Вас нуль, а екзальтованості і ненависті - море

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus